Αρχική ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣεμινάρια Σεμινάριο “Φίλτρα Σωματιδίων Πετρελαίου DPF” στη Θεσσαλονίκη. Μια επιτυχημένη ημερίδα!

Σεμινάριο “Φίλτρα Σωματιδίων Πετρελαίου DPF” στη Θεσσαλονίκη. Μια επιτυχημένη ημερίδα!

από Administrator
2,Χιλ. εμφανίσεις 3 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Τα πάντα όλα – Από την λειτουργία και τους κωδικούς βλαβών μέχρι τον καθαρισμό και την παράνομη αφαίρεση. Ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σεμινάριο για τα «Φίλτρα Σωματιδίων Πετρελαίου (DPF)» πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή στις 5 Μαρτίου στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα Φίλτρα Σωματιδίων Πετρελαίου (DPF) και η παράνομη αφαίρεση τους έχουν αποτελέσει για την συντακτική ομάδα της εφημερίδας αλλά και του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ένα μείζον θέμα στο οποίο αναφερθήκαμε διεξοδικά με 2 συνεχή άρθρα στα τεύχη 1074 (Ιούλιος 2016) και 1075 (Αύγουστος 2016):

seminaria DPF img14

Με βάση το συγκεκριμένο θέμα αλλά και το μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στην Βόρεια Ελλάδα, η εταιρεία DPF ecocleaning και ο πρόεδρός της Χρήστος Μπασιούνης ανέλαβαν πρωτοβουλία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από κοινού για την υλοποίηση ενός τεχνικού σεμιναρίου με θέμα το «Το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου – DPF».

Οι θεματικές ενότητες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω και αφορούσαν από τα είδη των φίλτρων και την λειτουργία τους μέχρι και τις βλάβες και τους κωδικούς βλαβών που εμφανίζουν όταν βουλώσουν, έως και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παράνομη αφαίρεσή τους καθώς και τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο Πόρτο Παλλάς. Οι εισηγητές ανέλυσαν πλήρως όλα τα θέματα και πολλοί ήταν οι επισκευαστές που ακόμα και μετά την ομιλία του κάθε εισηγητή έθεσαν δεκάδες ερωτήματα προκειμένου να ενημερωθούν σε όλα τα σχετικά θέματα.

seminaria DPF img13

Αρχικός εισηγητής ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Χρήστος Μπασιούνης (dpfecocleaning).

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν o κος Αναστάσιος Λυκάρτζης (πρόεδρος της ΟΒΕΑΜΕ), και ο κος Βασίλης Σταματιάδης (πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Συνεργειών Ν. Θεσσαλονίκης).

Συντονιστής στο κεντρικό πάνελ του Σεμιναρίου ήταν η παρουσιάστρια κα Βίκυ Ντέτσικα.

Την ημερίδα άνοιξε ο καθηγητής Λεωνίδας Ντζιαχρήστος εξέπληξε θετικά τους συμμετέχοντες καθώς με την ομιλία του ανέλυσε πλήρως όλα τα θέματα του dpf, παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από μικροσκόπιο εντός του κινητήρα και του φίλτρου. Ανέλυσε την δομή των σωματιδίων που παράγονται, εξήγησε γιατί τα παράγει ο κινητήρας, ανέλυσε την αυστηρή νομοθεσία που ισχύει αλλά και τα αυστηρά πρόστιμα που επιβάλλονται στην Ευρωπαϊκή ένωση σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος αφαιρει το φίλτρο (κάτι που σύντομα θα γίνει και άδω), χαρακτηριστικά ανέφερε πως στην Ισπανία επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 ευρώ σε εταιρεία που διέθετε λογισμικό για την αφαίρεση του.

Ο κος Πέτρος Καραμπίλας Γεν. Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκίνητου και της εφημερίδας «Το συνεργείο του Αυτοκίνητου» ανέπτυξε πλήρως τη θεματική ενότητα του φίλτρου dpf, με τίτλο «Από την λειτουργία μέχρι την βλάβη, τους κωδικούς βλαβών και τις διαδικασίες καθαρισμού και την παράνομη αφαίρεση».

Παρουσίασε τους κωδικούς βλαβών, τι παρουσιάζει το αυτοκίνητο όταν έχει πρόβλημα, πως το επιλύουμε, πως γίνεται η αναγέννηση επί και εκτός του αυτοκίνητου, πόσο επικίνδυνο είναι όταν το αφαιρούμε και πολλά ακόμα τεχνικά ενδιαφέροντα θέματα για τους συμμετέχοντες. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης η dpfecocleaning παρουσίασε και την έναρξη της καινούργιας δραστηριότητας της. την εταιρεία της με την επωνυμία «αtl the ultimate carbon cleaning system», η όποια είναι ο επίσημος διανομέας της carbon cleaning usa (www.carboncleaningusa.com).

Από την Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί» αναπτύχθηκε το θέμα του τεχνικού Ασφαλείας και του ρόλου του στο σημερινό Συνεργείο με όλη την σχετική νομοθεσία που αφορά την Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

seminar logos

Χορηγός επικοινωνίας ήταν για άλλη μια φορά η τεχνική εφημερίδα «Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου».

Img fb dpf

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies