Ο προμηθευτής ανταλλακτικών Continental θα προσφέρει δύο νέα συστήματα αισθητήρων για την προστασία των μπαταριών EV.
Η μονάδα αισθητήρα ρεύματος (CSM) έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις μπαταρίες από υπερτάσεις παρακολουθώντας το ρεύμα και τη θερμοκρασία. Η συμβατή με ASIL D μονάδα, βοηθά επίσης στον υπολογισμό της εμβέλειας παρακολουθώντας το ρεύμα που καταναλώνεται και βοηθά στην εύρεση μηχανικών δυσλειτουργιών.
Η εταιρεία λέει, «Για την υποστήριξη αυστηρών λειτουργικών απαιτήσεων ασφάλειας, το CSM διατίθεται ως αισθητήρας δύο καναλιών, που μετρά ανεξάρτητα το ρεύμα ενσωματώνοντας την τεχνολογία shunt και την τεχνολογία hall σε μια συμπαγή, ενιαία μονάδα». Παρέχει δεδομένα στο BMS μέσω μιας διεπαφής CAN.
Το CSM μπορεί να ενσωματωθεί σε μονάδα αποσύνδεσης μπαταρίας ή σε μια μπαταρία και μπορεί να βαθμονομηθεί έως 2.000 A.

Η μονάδα αισθητήρα ρεύματος υψηλής τάσης (CSM) παρέχει πληροφορίες για το ρεύμα και τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί η μπαταρία ασφαλής και να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη αντοχή.

Η μονάδα αισθητήρα ρεύματος CSM υποστηρίζει πλήρως το ASIL D σε επίπεδο συστήματος
Η παραγωγή του CSM πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2022.
Το σύστημα αισθητήρα ανίχνευσης πρόσκρουσης μπαταρίας (BID) εντοπίζει τόσο τις προσκρούσεις χαμηλής ταχύτητας στο έδαφος όσο και τις εισβολές υψηλής ταχύτητας που επηρεάζουν την μπαταρία μέσω αισθητήρων πίεσης του Συστήματος Προστασίας Πεζών, και σωλήνων σιλικόνης γεμισμένους με αέρα στο κάτω μέρος της θήκης της μπαταρίας. Στη συνέχεια, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό.
«Η χρονική διαφορά μεταξύ της άφιξης του σήματος στους δύο δορυφόρους πίεσης και στα δύο άκρα του σωλήνα καθιστά δυνατό τον υπολογισμό της περιοχής της πρόσκρουσης. Επιπλέον, το BID προσδιορίζει την περιοχή της ζημιάς, ώστε το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας να μπορεί να αδειάσει τις κυψέλες σε αυτήν την περιοχή για να αποτρέψει κάθε κίνδυνο πυρκαγιάς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Continental Safety Engineering International, Johannes Clemm.
«Σε σύγκριση με την τρέχουσα μεταλλική προστασία δαπέδου, η λύση BID μπορεί να εξοικονομήσει έως και 50% του βάρους».
Source: Continental
Charged EVs | Continental launches new sensor systems for EV battery protection – Charged EVs

