Πολλά sites όπως το interestingengineering, caranddriver, motor1, έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα μεταξύ αυτών και το γνωστό Electrek.
Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche Taycan που κάηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε μια κατοικία στη Φλόριντα, με αποτέλεσμα σοβαρή ζημιά στο σπίτι και την πλήρη καταστροφή του αυτοκινήτου.
Μετά το λανσάρισμα του Taycan στα τέλη του περασμένου έτους, η premium γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων ξεκίνησε τις παραδόσεις τον Δεκέμβριο, με τα πρώτα 130 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.
Τώρα μαθαίνουμε ότι ένα από αυτά τα premium sedan Taycan έπιασε φωτιά και έκαψε ένα γκαράζ στη Νότια Φλόριντα στις 16 Φεβρουαρίου.
Δεν είναι γνωστά πολλά στοιχεία αυτή τη στιγμή, αλλά οι εικόνες των επακόλουθων δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν ότι καίγονται μερικά μέρη του πλαισίου του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και το γκαράζ υπέστη σημαντικές ζημιές:
@Porsche Taycan exploded in Florida garage. @Tesla @elonmusk @teslataxisea #taycan #taycanexploded #ev @andrew_gold_ pic.twitter.com/LHL392RWfs
— options trader (@VWCHARTS) February 17, 2020

Τομή Porsche Taycan Turbo | Porsche
Οι ντόπιοι στο Twitter που έχουν βίντεο από τα επακόλουθα δεν μοιράζονται λεπτομέρειες για να προστατεύσουν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, αλλά ισχυρίζονται ότι το όχημα «εξερράγη» μέσα στο γκαράζ.
«Έχουμε φτάσει στην Porsche για να πάρουμε περισσότερες λεπτομέρειες.
Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε στο Electrek ότι γνωρίζουν το συμβάν και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε».
Σε αυτό το σημείο, η Porsche λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να κερδοσκοπούν για την αιτία, αλλά ερευνούν την κατάσταση. Ένας εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε στο Electrek ότι είναι η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση πυρκαγιάς που αφορά ένα Taycan.

