Πονοκέφαλος για 300.000 ιδιοκτήτες δικύκλων με κινητήρες έως 50 κ.εκ. τα πρόστιμα των 100 ευρώ καθώς διατηρούν τα μηχανάκια τους ανασφάλιστα
Σε όλα σχεδόν τα αστυνομικά τμήματα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των μοτοποδηλάτων για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την «Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας» η οποία κοστίζει 15 ευρώ ενώ παράλληλα δεν τα έχουν ασφαλισμένα.
Όλοι λοιπόν οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων πρέπει να πληρώσουν την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας για όσα έτη οφείλουν ενώ παράλληλα να πρέπει να εξοφλήσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ λόγω ανασφάλιστου δικύκλου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν τα μηχανάκια στην κατοχή τους είτε διότι μπήκαν σε ακινησία είτε γιατί τα έχασαν.
Οι παραπάνω ιδιοκτήτες για να διαγράψουν οριστικά το μοτοποδήλατο τους πρώτα να εξοφλήσουν τα παραπάνω και να προσκομίσουν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του μοτοποδηλάτου σε ισχύ.
Έτσι αν κάποιος χρωστά από την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 5 έτη θα πρέπει να καταβάλει 75 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να διαγράψει το δίκυκλο.
Αν δεν το κάνει σύντομα τότε κινδυνεύει να πληρώσει και το πρόστιμο των 100 ευρώ.

