Φίλοι επισκευαστές σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3270Β 17/5/2023 [↓] “Προϋποθέσεις και οι διαδικασίες αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος του τεχνίτη οχημάτων Υψηλής Τάσης για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων υψηλής τάσης.”, πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας για την απόκτηση άδειας Τεχνίτη υψηλής τάσης Κατηγορίας 1 και 2 για όσους ασχολούνται με τα οχήματα αυτά και θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται νόμιμα.

Οι αναφερόμενοι επισκευαστές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την απαραίτητη εκπαίδευση διάρκειας ενός μήνα περίπου, έως τις 17/5/24 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναρξη επαγγέλματος τεχνίτη οχημάτων υψηλής τάσης.
Αφού παρέλθει η 18/5/2024 σύμφωνα με την ΚΥΑ 194135 δεν θα παρέχεται η δυνατότητα επισκευής και συντήρησης υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα σεμιναρίων Τεχνίτη Υψηλής Τάσης
του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ και δηλώστε συμμετοχή
Πληροφορίες στα [email protected] και 2102825611
Μάλιστα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3407 Αριθμ. απ. 194135 28/07/2021[↓] αν υπάρχει όχημα υψηλής τάσης σε συνεργείο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ενημερώνεται το πρόσωπο που προσκόμισε το όχημα ώστε να παραπέμπεται σε συνεργείο που διαθέτει τα απαιτούμενα τεχνικά μέσα και την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδεύσεων σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Ηράκλειο Κρήτης με την καλύτερη ομάδα των έξι τεχνικών εκπαιδευτών του για κάθε ενδιαφερόμενο.
Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ θέλει να ευχαριστήσει όλες τις εισαγωγικές εταιρείες αλλά και τα ανεξάρτητα συνεργεία που το εμπιστεύτηκαν την ανάθεση της εκπαίδευσης υψηλής Τάσης Κατηγορίας 1 και 2 των τεχνιτών τους

