Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νέα συστήματα ασφάλειας οχημάτων απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νέα συστήματα ασφάλειας οχημάτων απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

από Administrator
1,2Χιλ. εμφανίσεις 2 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Αυτόνομα συστήματα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB), και συστήματα προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα (LDW) στις νέες απαιτήσεις της Ε.Ε. από τους κατασκευαστές 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA)  φαίνεται να  χαιρετίζει την πρόταση της  Ε.Ε. για περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων ενώ  προτείνει μια  συνδυασμένη στρατηγική  για  την μείωση κατά το ήμισυ των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών μεταξύ του 2020 και του 2030.

Τα νέα μέτρα της  Ε.Ε περιλαμβάνουν αυτόνομα συστήματα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (AEB), τα οποία θα ξεκινούν αυτόματα ελιγμούς πέδησης σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης όταν  ο οδηγός δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για την αποφυγή  της και συστήματα προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα (LDW), τα οποία θα προειδοποιούν τον οδηγό εάν αφήνει λωρίδα χωρίς τη χρήση του δείκτη  -φλας.

Με τα μέτρα αυτά  τα ατυχήματα που προκαλούν την απόσπαση του οδηγού θα μειωθούν καθώς με το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, την προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας καθώς και τα  συστήματα υποβοήθησης της λωρίδας διατήρησης λωρίδων (LKAS)  καθώς  θα αποτρέψουν  ή θα μειώσουν  τη σοβαρότητα των μετωπικών και πλευρικών ατυχημάτων.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης των ατυχημάτων που προκαλούνται από την υπερβολική ταχύτητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA)  προτείνει και μια βήμα-βήμα προσέγγιση για την εισαγωγή συστημάτων έξυπνης ταχύτητας (ISA) στα αυτοκίνητα.

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών λύσεων για την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών στο όχημα, με βάση, για παράδειγμα, τις επικοινωνίες μικρής εμβέλειας.
Με βάση τις πληροφορίες από τις κάμερες αναγνώρισης οδικών σημάτων και τις βάσεις δεδομένων ορίων ταχύτητας που συνδέονται με το GPS, τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης της ταχύτητας μπορούν να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να υπερβούν τα όρια ταχύτητας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με την υποδομή. Τα οδικά σήματα δεν είναι εναρμονισμένα σε όλη την Ευρώπη και οι πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας δεν είναι αρκετά αξιόπιστες. Επίσης, οι ψηφιακοί χάρτες δεν συμπληρώνονται πλήρως με τις πληροφορίες ορίου ταχύτητας για όλους τους δρόμους και τα δεδομένα δεν ενημερώνονται πάντοτε. Τα συστήματα που βασίζονται σε κάμερα απλά δεν μπορούν να προβλέψουν όλα τα σενάρια, όπως όταν καλύπτονται τα σήματα κυκλοφορίας.

Η τεχνολογία των οχημάτων είναι ένα κομμάτι του σύνθετου παζλ ασφάλειας και όπως αναφέρθηκε,  για να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά το νέο στόχο της Επιτροπής για μείωση κατά το ήμισυ των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών μεταξύ του 2020 και του 2030, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την οδική ασφάλεια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα ασφαλή οχήματα οδηγούνται από ασφαλή οδηγούς σε ασφαλείς οδούς.

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies