Η McLaren προωθεί σχέδια για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου ανάπτυξης που λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο για να αποδείξει την εγκυρότητα της τεχνολογίας ως εναλλακτική λύση έναντι των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία για τη μείωση των οικολογικών επιπτώσεων της οδήγησης.
Ενώ το έργο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, ο Ludmann αποκάλυψε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι της ηλεκτρικής ενέργειας, εάν η παραγωγή μπαταριών συμπεριλαμβάνεται ως μέρος της συνολικής επίδρασης CO2 ενός EV.
«Η τεχνολογία γύρω από τα συνθετικά καύσιμα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά αν σκεφτείτε ότι μπορεί να παραχθεί χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια, να μεταφερθεί εύκολα και στη συνέχεια να αντληθεί [σε αυτοκίνητα], όπως γνωρίζουμε σήμερα, υπάρχουν πιθανά οφέλη όσον αφορά τις εκπομπές και την πρακτικότητα που εγώ Θέλω να εξερευνήσω. “- COO Jens Ludmann.

