Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣΚλαδικά - Κοινωνικά Γενική Συνέλευση Ηλεκτρολόγων

Γενική Συνέλευση Ηλεκτρολόγων

από Administrator
1,3Χιλ. εμφανίσεις 4 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Η συμμετοχή των μελών στα σωματεία, η επανένταξη του Συλλόγου στην Ομοσπονδία, το δικαίωμα των ηλεκτρολόγων στην ΚΕΚ για τα  πετρελαιοκίνητα οχήματα, ασφαλιστική αγορά και τιμολόγηση εργασιών, τα επαγγελματικά δικαιώματα ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την γενική συνέλευση των Ηλεκτρολόγων.

Την Πέμπτη 05 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. του Συλλόγου Ηλεκτρολογικών Εργαστηρίων Αυτοκινήτων Ελλάδος. Τις εργασίες της Γ.Σ. άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γεράσιμος Φίλης, δίνοντας το λόγο στους καλεσμένους της Συνέλευσης.

Γενική Συνέλευση Ηλεκτρολόγων

Στις αναφορές τους προσκεκλημένοι και μελή, επεσήμαναν:

Χρήστος Γεωργακόπουλος – Ταμίας Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.

Αφού χαιρέτισε τη Γ.Σ., μετέφερε γενικά τις δράσεις και τις θέσεις της Ομοσπονδίας. Αναφέρθηκε στη  μη επαρκή συμμετοχή των μελών στα Σωματεία γενικότερα και ως επί των πλείστον της Αττικής. Παρότρυνε τους νέους να ξεχάσουν τις όποιες προστριβές και να ξεκινήσουν μια καινούρια διαδικασία, τόνισε ότι θα κουραστούν αλλά να μην απογοητευτούν, να προσεγγίσουν ηλικίες που θα είναι συνεχιστές του επαγγέλματος, να στηθούν γερά θεμέλια από τώρα με άλλους ορίζοντες. Πιστεύει ότι την επόμενη δεκαετία θα αντιστραφεί η οικονομική κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Κλείνοντας είπε ότι: «η Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ. θα είναι πάντα δίπλα σας, θα είναι παρόν σε ότι μπορεί να βοηθήσει και να κάνει, υποστηρίζοντας την επανένταξη του Συλλόγου στην Ομοσπονδία.»

Γρηγόρης Μόφορης – Πρόεδρος Σ.Ι.Σ.Ε.Μ.Α.

Ξεκινώντας ευχαρίστησε και χαιρέτισε τη Γ.Σ. Με αφορμή την κρίση και αυτούς που θέλουν να αφανίσουν από την αγορά τον κλάδο, είπε ότι θα πρέπει όλοι να συσπειρωθούν γύρω από τα Σωματεία, να αλλάξει η νοοτροπία, να υπάρχει ισχυρή συμμετοχή από τους συναδέλφους για να μπορεί και το Δ.Σ. να αποδώσει καλύτερα. Αναφέρθηκε στη συνένωση των Σωματείων Ν. Αττικής, σε ένα και πολύ ισχυρό μάλιστα Πρωτοβάθμιο Σωματείο. Ανέπτυξε τις απόψεις του για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ιστορικός Σύλλογος των Ηλεκτρολόγων θα πρέπει να επανέλθει στην Ομοσπονδία και ευχήθηκε να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μεταξύ των Δ.Σ.

Δημήτρης Καραγιάννης – Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Ηλ/γων

Ευχήθηκε και συμβούλεψε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων, λέγοντας ότι η ευθύνη του Δ.Σ. είναι πολύ μεγάλη και θέλει ψυχραιμία και σοβαρότητα σαν συνδικαλιστές, η πείρα δεν διδάσκεται, αποκτάται, όχι κουβέντες στον αέρα. Ότι λέτε θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένο για να αποκτηθεί ο σεβασμός από όλους τους συναδέλφους και η αξιοπιστία από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Γεράσιμος Φίλης – Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων

Ο κ. Φίλης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Δ.Σ. και έπειτα ανέπτυξε τις απόψεις του για την επανένταξη του Συλλόγου στην Ομοσπονδία. Συνεχίζοντας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχουν δικαίωμα η Ηλεκτρολόγοι στην ΚΕΚ επί των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, λέγοντας ότι: όταν βγήκε ο σχετικός νόμος, τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είχαν μηχανικές τρόμπες – μηχανικά μπεκ κ.τ.λ. οπότε ο ηλεκτρολόγος δεν είχε σχέση, δεν μπορούσε να επέμβει ή να ελέγξει.

Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτουν ηλεκτρικούς αισθητήρες μπεκ τρόμπες κ.τ.λ. άρα ο ηλεκτρολόγος έχει κάθε δικαίωμα στο να εκδίδει ΚΕΚ για τα πετρελαιοκίνητα και αυτό θα το διεκδικήσουμε και θα το πετύχουμε χωρίς αμφιβολία. Στη συνέχεια ανέφερε ότι, βρίσκεται σε συζήτηση με γνωστή εταιρεία για την πραγματοποίηση τεχνικών σεμιναρίων για τα μέλη του Συλλόγου όπως επίσης για την κατασκευή site το οποίο εκτός του ότι θα είναι ανοιχτό προς όλους θα έχει και ένα forum για άμεση βοήθεια μεταξύ των συναδέλφων – μια βάση δεδομένων.

Τέλος κάλεσε τους συναδέλφους να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ξεκινώντας από τους μεγάλους και καταλήγοντας στους μικρούς.

Δημήτρης Ζαφειρούλης – Πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Ηλ/γων

Ο κ. Ζαφειρούλης ανέπτυξε τους λόγους που είχε αποχωρήσει ο Σύλλογος από την Ομοσπονδία, αλλά τόνισε πως πλέον λειτουργεί πιο δημοκρατικά και έτσι θα υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος για την επανένταξη του Συλλόγου και υποστηρίζει την απόφαση αυτή.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ΚΕΚ, στην ασφαλιστική αγορά και τιμολόγηση εργασιών, στα επαγγελματικά δικαιώματα, στην οφειλή της Ομοσπονδίας προς το Σύλλογο και στο περιβάλλον.

Αυτά ήταν επιγραμματικά τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν στην Γ.Σ. των ηλεκτρολόγων. Θέσεις και προβλήματα που αναζητούν λύσεις και δράσεις. Για να γίνουν όμως αυτά απαραίτητη είναι η συμμετοχή των μελών στα σωματεία.

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies