
Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την διαδοχική ψήφιση των νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα μέτρα, είναι πασιφανές ότι η πολιτική λιτότητας, υπερφορολόγησης και συρρίκνωσης των Μμ-Ε συνεχίζει να ασκείται με την ίδιο και ακόμη μεγαλύτερο «ζήλο».

Τα προαπαιτούμενα μέτρα (φορολογικό, ασφαλιστικό, ΕΝΦΙΑ, Κόκκινα Δάνεια, Χρηματοδότηση ΜμΕ κλπ.) δεν έχουν τελειωμό και έρχονται να προστεθούν στην άγρια φορολογία που έχει ήδη επιβληθεί (26%,προκαταβολή 100%, κλπ) για όλους, ενώ φέρνει πιο κοντά τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Έπεται συνέχεια και «βαρύς χειμώνας» με τη 2η δόση των προαπαιτούμενων.
Αντιμέτωποι μ’ αυτή την κατάσταση και αντιδρώντας στον αργό θάνατο που μας ετοιμάζουν, δεν μπορούμε πια να δείξουμε καμία ανοχή που γίνονται στο όνομα μεταρρυθμίσεων και “διορθωτικών” κινήσεων, παρά μόνο να συσπειρωθούμε και να οργανώσουμε αντίσταση και πάλη απέναντι στην πολιτική αυτή και στα επώδυνα και βάρβαρα μέτρα.
Γι’ αυτό και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με κλείσιμο των επιχειρήσεών μας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, σε συμπόρευση μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Καλούμε, όλα τα Σωματεία μέλη μας και τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 και να συμμετέχουν μαζικά στις τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα.
Για το Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ

