Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η χρονιά του Δο-Nη-Tή [ΔΝΤ]

Η χρονιά του Δο-Nη-Tή [ΔΝΤ]

από Administrator
12 εμφανίσεις 4 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Για τους Κινέζους το 2011 είναι η χρονιά του Λαγού.  Για ‘μας τους Έλληνες όμως είναι η χρονιά του Δονητή. Ο κόσμος βρί­σκεται σε απόγνωση, επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο οπισθοδρομικό πολιτικό κατεστημένο που μας χρεωκόπησε και μας έκανε παράδειγμα προς αποφυγή.

Και όλα αυτά τη στιγμή ακριβώς που οι παγκόσμιες οικονομίες αποφάσιζαν να απαλλαγούν από τα δολάρια και να συναλλάσσονται με €ΥΡΩ. Έτσι η μεθόδευση της Ελληνικής χρεωκοπίας οδήγησε στο να ανακάμψει το δολάριο και κανείς πια να μην σκέφτεται να το αντικαταστήσει.

Πωλείται ΔοΝηΤήςΑκούω και βλέπω, ως φανατικός ακροατής του ραδιόφωνου και θεατής της τηλεόρασης, να επισημαίνεται η τραγική κατάσταση της Ελλάδας μας. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Όχι για τα μέτρα, όχι για τους εξευτελισμούς που μας γίνονται πανευρωπαϊκά, όχι για την μείωση των αποδοχών μας, όχι για την ακρίβεια, όχι για την ανεργία των παιδιών του, όχι για το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική εξόδου από την οικονομική καταστροφή. Για όλα αυτά είναι ασφαλώς απελπισμένος. Όμως σε απόγνωση βρίσκεται επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, στο σάπιο και ελεεινό πολιτικό μας κατεστημένο. Αν βρισκόταν ένας ηγέτης σοβαρός και ηθικός, είμαι βέβαιος ότι θα συγκέντρωνε γύρω του το 70 % των ψηφοφόρων (το υπόλοιπο 30% είναι οι βολεμένοι εγκάθετοι των κομματικών μηχανισμών).

Η σημερινή οικονομική κρίση θα εξογκώνεται συνεχώς, ώσπου σε ένα δύο χρόνια θα οδηγήσει στην κατάρρευση της οικονομίας μας, γεγονός που θα σημαίνει καταστροφή. Δηλαδή: Παρακράτηση των αποταμιεύσεών μας στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, ξεπούλημα σε ξένους των σπιτιών και των οικοπέδων μας στις παραλίες, αγορά των επιχειρήσεών μας από το ξένο κεφάλαιο, ανάθεση όλων των σημαντικών θέσεων εργασίας σε ξενόφερτους αλλοδαπούς και υποβάθμιση του Έλληνα εργαζόμενου σε εργασίες ανειδίκευτου εργάτη. Όλα όσα δηλαδή επιδιώκουν συστηματικά οι ξένοι.

Για να πετύχουν όλα αυτά οι ΗΠΑ χρειάζονταν και βρήκαν κάποιους Ευρωπαίους συνεργάτες. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι τη στιγμή που οι παγκόσμιες οικονομίες είχαν αποφασίσει να απαλλαγούν από τα δολάρια και να συναλλάσσονται πλέον με €ΥΡΩ, ανακαλύφτηκε το μεγάλο χρέος της Ελλάδας, το οποίο σημειωτέον είναι πάρα πολύ μικρότερο από αυτό των ΗΠΑ, αλλά και μικρότερο από αυτό ορισμένων Ευρωπαϊκών κρατών! Μεθοδεύτηκε λοιπόν η αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας, με αποτέλεσμα να ανακάμψει το δολάριο και κανείς πια να μην σκέφτεται να το αντικαταστήσει με το €ΥΡΩ (χαρακτηριστικό το ιντερβιού του Σαρκοζί, ο οποίος πρόσφατα είπε ότι με κανέναν τρόπο δεν αμφισβητείται το Δολάριο, ως μοναδικό νόμισμα της παγκόσμιας οικονομίας).

Είναι άραγε τυχαίο ότι καθυστερήσαμε τόσο να ζητήσουμε δάνειο, ώστε να φτάσουν οι τόκοι σε πρωτάκουστα επίπεδα, ενώ αν ενεργούσαμε αμέσως και σιωπηλά, χωρίς να αναφερόμαστε σε Τιτανικούς και πιστόλια στο τραπέζι, σε πιθανές χρεοκοπίες και σε μονόδρομους, θα δανειζόμαστε προς μόνο 3% ή 4% (βλέπε συνέντευξη του κ. Κοτζιά, πρώην προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ).

Ποιος θα πιστέψει ότι οι σπουδασμένοι σε ονομαστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης οικονομολόγοι και πρωθυπουργοί μας δεν καταλαβαίνουν ότι εξαθλιώνοντας τον πολίτη κλείνουν οι επιχειρήσεις, άρα μειώνονται τα έσοδα του Κράτους; Κλείνοντας οι επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, οπότε το Κράτος χάνει έσοδα και πληρώνει επιδόματα ανεργίας. Το σύνολο αυτής της υστέρησης εσόδων είναι πολύ μεγαλύτερο από όσα εξοικονόμησε η Κυβέρνηση από τη μείωση του 13ου και 14ου μισθού και από τη μείωση των συντάξεων. Σήμερα οι άνεργοι ανέρχονται στο 14 % που σημαίνει ότι 692.000 άνεργοι μειώνουν τα έσοδα του Κράτους μας κατά 4 δις ετησίως!

“Μία κυβέρνηση αρκετά δυνατή να σας δώσει ότι
ζητήσετε, είναι αρκετά ικανή να σας πάρει ό,τι έχετε”
                                                               
Thomas Jefferson

Είναι τυχαίο το ότι έχουν εξασφαλίσει τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος από τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών και από την απαίτηση επιστροφής όσων χρημάτων υπεξαίρεσαν ή κατασπατάλησαν, τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες, ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το απαιτούν;

Διότι τα φερέφωνα των ξένων Τραπεζών επιτρέπουν σε όσους συνεργάζονται μαζί τους να ενεργούν με το αζημίωτο. Γι’ αυτό ελάχιστες είναι οι μειώσεις των αποδοχών που γίνονται σε αυτούς τους ίδιους και τους συνεργάτες τους, παρ’ όλη τη γενική κατακραυγή.

«Όλοι μαζί τα φάγαμε» (τα λεφτά) μας λένε, αλλά δεν μας είπαν αν οι Άρχοντές μας πληρώνουν κανονικά τους φόρους για τα ενοίκια από τις δεκάδες πολυτελών διαμερισμάτων που διαθέτουν (μέχρι και για 73 διαμερίσματα ακούσαμε) ούτε και ποτέ ερευνήθηκε διεξοδικά το πώς αποκτήθηκαν όλα αυτά. Γι’ αυτό οι έχοντες την εξουσία κάνουν ότι δεν βλέπουν τις μίζες για το Συμφοράϊ (C4Ι), για τα Υποβρύχια που γέρνουν και γερνούν ακινητοποιημένα (55 εκατομμύρια μίζα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel!!), τη σειρά από βίλες, πισίνες, κότερα, πανάκριβα διαμερίσματα, τα οποία καθημερινά βγαίνουν στη φόρα.

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies