Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣΠροϊόντα Πως θα ρυθμίσετε τα φώτα LED και όχι μόνο;

Πως θα ρυθμίσετε τα φώτα LED και όχι μόνο;

από ts
6,Χιλ. εμφανίσεις 8 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Η απάντηση από τις επαγγελματικές συσκευές ρύθμισης προβολέων της Hella Gutmann. Tα συνεργεία με τις συσκευές ρύθμισης προβολέων SEG IV και SEG V μπορούν να ελέγχουν πλήρως όλα τα σύγχρονα συστήματα προβολέων.

Με τις συσκευές ρύθμισης προβολέων της σειράς SEG, η Hella Gutmann Solutions προσφέρει στα συνεργεία αποδοτικές και επαγγελματικές συσκευές ρύθμισης φώτων τελευταίας γενιάς. Ανάλογα με την έκδοση της SEG, μπορούν να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν ακόμη και τα πιο σύγχρονα συστήματα προβολέων με LED. Επειδή όμως κάθε συνεργείο έχει διαφορετικές απαιτήσεις, οι συσκευές της σειράς SEG διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις. Συνεπώς προσφέρουμε την κατάλληλη συσκευή για την κάθε απαίτηση.

headlight-img-01-smallerΩστόσο, για όλες υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: Φροντίζουν για περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο και εγγυώνται σωστή ρύθμιση προβολέων, ικανοποιημένους πελάτες και αύξηση εσόδων.

Οι σωστά ρυθμισμένοι προβολείς είναι ουσιώδεις για την οδική ασφάλεια. Δυστυχώς, οι έρευνες δείχνουν πως κατά μέσο όρο, ένα στα τρία οχήματα έχει κάποια έλλειψη στο σύστημα φωτισμού. Από πολύ ψηλά ρυθμισμένους προβολείς μέχρι και ελαττωματικούς προβολείς που σημαίνει ότι τα συνεργεία έχουν πολλά να κάνουν προκειμένου να αποκατασταθεί η ορατότητα και η ασφάλεια. Κάτι που αποτελεί ταυτόχρονα και πρόσθετο έσοδο.

Σειρά SEG

Με τις συσκευές της σειράς SEG τα συνεργεία είναι διασφαλισμένα, γιατί οι συσκευές υπερκαλύπτουν ήδη όλες τις νομικές απαιτήσεις για μία σύγχρονη συσκευή ρύθμισης προβολέων
Για να υπάρχει αντιστοιχία με όλες τις απαιτήσεις για μία ακριβή και ενιαία ρύθμιση των συστημάτων προβολέων, προσαρμόστηκε η οδηγία για τον έλεγχο των προβολέων στα πλαίσια του περιοδικού ελέγχου ΚΤΕΟ στις αυξημένες απαιτήσεις.

headlight-img-02

headlight-img-03

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα νέα στοιχεία:
Η νέα οδηγία* ισχύει από την 01.01.2015 για όλα τα νέα συστήματα ελέγχου

  • Για τα υφιστάμενα συστήματα ελέγχου υπάρχει μία μεταβατική περίοδος 24 μηνών
  • Αφορά όλα τα συνεργεία και τις διατάξεις ελέγχου, όπου πραγματοποιείται έλεγχος ΚΤΕΟ
  • Η συσκευή ρύθμισης προβολέων έχει μία ξεχωριστή, μετατοπισμένη εμπρός επιφάνεια
  • Οι διαστάσεις, οι θέσεις και οι σημάνσεις πρέπει να αντιστοιχούν στο γράφημα 1

Οι κλίσεις επιτρέπεται να είναι 1,5 % μέγιστο

  • Οι επιφάνειες τοποθέτησης πρέπει να είναι σημασμένες σωστά, με σαφήνεια και χωρίς να υπόκεινται σε φθορά
  • Στην επιφάνεια τοποθέτησης επιτρέπονται ελάχιστες ανοχές, που αφορούν στην επιπεδότητα (γράφημα 2)
  • Οι νέες εγκαταστάσεις πρέπει να τεκμηριώνονται σε μία έκθεση ελέγχου
  • Τα συστήματα ελέγχονται κάθε 2 χρόνια. Τα αποτελέσματα πρέπει να φυλάσσονται τουλάχιστον για 5 χρόνια

Προϋποθέσεις συστήματος

Η συσκευή ρύθμισης προβολέων έχει μία ξεχωριστή, μετατοπισμένη προς τα εμπρός επιφάνεια. Οι διαστάσεις, οι θέσεις και οι σημάνσεις αυτών των επιφανειών πρέπει να αντιστοιχούν στο επόμενο γράφημα (πηγή των εικόνων: γερμανικό δελτίο για την κυκλοφορία οχημάτων.

headlight-img-05

Στην SEG V έχουν αποθηκευθεί ήδη από το εργοστάσιο πλήθος ειδικών δεδομένων ανά όχημα και ακριβείς αλγόριθμοι, τα οποία χρειάζονται τα συνεργεία για γρήγορη και αξιόπιστη ρύθμιση περίπλοκων συστημάτων προβολέων.

Έλλειψη επιπεδότητας της επιφάνειας τοποθέτησης του οχήματος

Στην επιφάνεια τοποθέτησης ή στις τροχιές επιτρέπονται μόνο ορισμένες ανοχές που αφορούν στην έλλειψη επιπεδότητας.

SEG – Xάρμα οφθαλμών

headlight-img-04Η SEG V θα αλλάξει ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα
Η συσκευή τελευταίας γενιάς συνδυάζει την ευρεία γνώση των ειδικών στη διάγνωση και τον φωτισμό. Μέσω της οθόνης αφής 8,4 ιντσών που είναι στραμμένη προς τον χρήστη μπορούν να ελέγχονται απλά, συνοπτικά και διαισθητικά όλες οι λειτουργίες της SEG V. Η αναγνώριση του οχήματος γίνεται μέσω του «Car History». Η κάμερα CMOS υποδέχεται την κατανομή φωτός του προβολέα και τη μεταδίδει σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα για αξιολόγηση. Σε σχεδόν πραγματικό χρόνο εμφανίζεται στη συνέχεια η κατανομή του φωτός με ειδικά δεδομένα στην οθόνη. Με το λογισμικό που βασίζεται στη σειρά mega macs μπορούν να καταχωρηθούν πριν τη μέτρηση ειδικά για το όχημα δεδομένα. Είναι εφικτοί και γρήγοροι έλεγχοι χωρίς εισαγωγή δεδομένων. Μετά τη μέτρηση μπορούν να μεταδοθούν τα καταγεγραμμένα δεδομένα μέτρησης μέσω της θύρας USB σε περιφερειακές συσκευές.

Ιδιαίτερα κατά τη ρύθμιση ακριβείας σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης φώτων πορείας (μεγάλη σκάλα), οι εργασίες με τη SEG V αποτελούν μια τεράστια διευκόλυνση, με δεδομένο ότι εδώ δεν αναγνωρίζονται τα κλασικά όρια φωτεινού – σκοτεινού.

Με τα δεδομένα οχήματος που είναι αποθηκευμένα στη SEG V, επιλέγεται πολύ εύκολα ο αντίστοιχος προβολέας – και ταυτόχρονα η σωστή μέθοδος ρύθμισης.
Για ρύθμιση των προβολέων χωρίς συμβιβασμούς η SEG V της Hella Gutmann Solutions αποτελεί τη σωστή επιλογή.

Κερδοφορία με τις συσκευές SEG

Οι προβολείς ακριβείας χρειάζονται συσκευές ρύθμισης ακριβείας.
Για να υπάρξει αντιστοιχία σε αυτή την απαίτηση και με τις αυξανόμενες ανάγκες των συνεργείων για ανθεκτική και κατάλληλη τεχνολογία, τα συνεργεία βρίσκουν στην Hella Gutmann Solutions συσκευές ρύθμισης προβολέων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες τους και έχουν ρυθμιστεί ιδανικά για την σκληρή καθημερινότητα του συνεργείου.

headlight-img-06
Μέσω της οθόνης αφής 8,4’’ που είναι στραμμένη προς τον χρήστη με αντίστοιχο σχεδιασμό μενού, ο χειρισμός της SEG V γίνεται πολύ εύκολα και διαισθητικά.

Κατάλληλο για όλα τα συστήματα

Χάρη στη νέα διαβάθμιση στην οθόνη της SEG IV μπορούν να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν με ακρίβεια όλα τα συστήματα προβολέων όπως αλογόνου, Xenon, LED και συστήματα υποβοήθησης φώτων πορείας (κάθετο όριο φωτεινού – σκοτεινού).

Για όλες τις ανάγκες

Χάρη στην ανθεκτική κολόνα με εύρος ρύθμισης από 250 mm έως 1.450 mm μπορούν να ρυθμίζονται γρήγορα και εύκολα επιβατικά, φορτηγά και μοτοσικλέτες, αλλά και οχήματα, στα οποία οι προβολείς είναι πάνω από τα 1,20 m, όπως γεωργικά οχήματα.

Ιδιαίτερη ακρίβεια

Σε όλο και περισσότερα οχήματα τοποθετούνται συστήματα υποβοήθησης φώτων πορείας. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, πρέπει να ελέγχονται, αξιολογούνται και ρυθμίζονται. Με τη νέα οθόνη ελέγχου αυτό γίνεται χωρίς πρόβλημα σε πολλά μοντέλα SEG.

Η κάθετη διαβάθμιση της οθόνης ελέγχου αναφέρεται σε 0,2°, αλλά επιτρέπει και την ανάγνωση των 0,1°. Έτσι για παράδειγμα μπορεί να αξιολογηθεί ο προβολέας LED του Audi A8 με Matrix-Beam.

Η τιμή διόρθωσης μεταδίδεται στη συνέχεια μέσω της διαγνωστικής συσκευής στον εγκέφαλο. Έτσι η SEG IV παρέχει τον καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας για σωστή ρύθμιση σε προβολείς που δεν μπορούν να ρυθμιστούν μηχανικά.

headlight-img-07
Σε ορισμένα οχήματα συνιστάται ο προσανατολισμός προς τον δυναμικό διαμήκη άξονα του οχήματος. Με τη βοήθεια του CSC-Tool (εργαλείο που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας) αυτό το είδος της ρύθμισης γίνεται εφικτό χωρίς πρόβλημα.

Συμβατότητα

Η οθόνη ελέγχου των συσκευών SEG IV και SEG V ενδείκνυται για κάθε κατανομή φωτός όπως διασταύρωσης, πορείας και ομίχλης καθώς και για τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης φώτων πορείας.

headlight-img-09

Όλα με μία ματιά

Παράδειγμα VW Touareg με σύστημα υποβοήθησης φώτων πορείας. Η φωτεινή περιοχή αναπαριστά την κατανομή του φωτός του αριστερού προβολέα. Το κάθετο όριο φωτεινού – σκοτεινού (κόκκινο βέλος) πρέπει να τίθεται στη μηδενική γραμμή. Στον δεξιό προβολέα αντίστοιχα

 

headlight-couples-img-09s headlight-couples-img-10s
Παράδειγμα Audi A8 με σύστημα υποβοήθησης φώτων πορείας Matrix-Beam. Το κάθετο όριο φωτεινού – σκοτεινού μπορεί να διαβαστεί απευθείας στην κλίμακα. Το αριστερό γράφημα δείχνει τη σωστή θέση στη μηδενική γραμμή.  Σε περίπτωση απόκλισης από αυτή τη θέση πρέπει να μεταδίδεται η τιμή διόρθωσης (απόσταση από τη μηδενική γραμμή) μέσω ενός διαγνωστικού προς τον εγκέφαλο (εδώ παράδειγμα ο αριστερός προβολέας).

 

headlight-couples-img-07s headlight-couples-img-08s
Η ευρυζωνική διόπτρα με ενσωματωμένο νήμα προσαρμόζεται σε ύψος χάρη στην οριζόντια ρύθμισ Το ψηφιακό λουξόμετρο προσδιορίζει γρήγορα και με ακρίβεια τη τιμή θαμπώματος των φωτων διασταύρωσης καθώς και την ένταση φωτισμού του φωτων πορείας

 

headlight-couples-img-01 headlight-couples-img-02
Η φωτοδίοδος (κόκκινος κύκλος) τοποθετείται με ακρίβεια, εκεί όπου το φως βρίσκει στην οθόνη ελέγχου – ιδανικό για μία επακριβώς μετρημένη τιμή Lux Όλες οι συσκευές ρύθμισης προβολέων διαθέτουν υψηλής ποιότητας φακό φρενέλ

 

headlight-couples-img-03 headlight-couples-img-04
Με ενεργοποίηση του τροχού κλίμακας μπορεί να ρυθμιστεί η ακριβής κλίση του ορίου φωτεινού – σκοτεινού

Με τη βοήθεια του αλφαδιού αεροστάθμης μπορεί να ευθυγραμμίζεται η SEG IV επακριβώς παράλληλα προς την επιφάνεια

 

headlight-couples-img-05 headlight-couples-img-06

Ένας ειδικός μηχανισμός σύσφιξης διευκολύνει την ευθυγράμμιση στο ύψος

Μέσω της ενσωματωμένης βοήθειας ρύθμισης θέσης λέιζερ μπορεί να ευθυγραμμίζεται γρήγορα άνετα και με ακρίβεια το πλαίσιο του φακού

headlight-img-20-smallerΑκόμη και η βασική έκδοση SEG Economy έχει έναν υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής φακό Φρενέλ. Μεγάλο πλεονέκτημα το μικρό βάρος, ακόμη μεγαλύτερο οι διαστάσεις σε συνδυασμό με ακριβή αποτελέσματα ρύθμισης.

Κατά την εξέλιξη της σειράς SEG IV η Hella Gutmann τα σκέφτηκε πραγματικά όλα. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που όλοι στο συνεργείο θέλουν να τη χρησιμοποιούν συμβάλλοντας ενεργά στο να μπορούν τα συνεργεία με επαγγελματικούς ελέγχους φώτων να δημιουργούν πρόσθετο κύκλο εργασιών.

SEG Economy – Υψηλές επιδόσεις από τη βασική έκδοση

Η ρύθμιση προβολέων δεν είναι το κύριο αντικείμενο εργασίας σας, ωστόσο θέλετε άριστη ποιότητα σε ικανοποιητική τιμή. Σε αυτή την περίπτωση, η SEG Economy είναι η επιλογή σας.
Η ανθεκτική συσκευή ρύθμισης προβολέων εντυπωσιάζει με την ευελιξία και την ευστάθειά της. Χάρη στις δύο σταθερές κολόνες μπορεί να μετακινείται το πλαίσιο φακού άνετα και να τοποθετείται στη θέση του μπροστά από το όχημα. Μία ευρυζωνική διόπτρα χρησιμεύει στον καλύτερο προσανατολισμό ως προς τον διαμήκη άξονα. Οι τιμές θαμπώματος και η ελάχιστη ένταση φωτισμού μπορούν να προσδιορίζονται γρήγορα και εύκολα με τη βοήθεια του ψηφιακού λουξόμετρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επαγγελματικές συσκευές ρύθμισης φώτων της σειράς SEG απευθυνθείτε στα τηλέφωνα!!!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ.: 210 9577544 ή στο www.electra-hellas.gr

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies