Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣΠροϊόντα ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2010’: Η Opel και πάλι στο βάθρο

‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2010’: Η Opel και πάλι στο βάθρο

από Administrator
2,4Χιλ. εμφανίσεις 2 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Μία νίκη και δύο θέσεις στο βάθρο για την Opel στο θεσμό ‘Car of the Year’ από το 2007

  Ένα χρόνο μετά το θρίαμβο του Insignia το 2009, το νέο Opel Astra επικράτησε στην τρίτη θέση, κατά τη διαδικασία ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2010. Είναι το τρίτο μοντέλο Opel που κερδίζει μία θέση στο βάθρο, στο σημαντικότερο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του χώρου του αυτοκινήτου, μέσα σε τέσσερα χρόνια.
«Ειλικρινά, δύο συνεχόμενες νίκες θα ήταν η απόλυτη εξαίρεση. Σίγουρα, το νέο Astra έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο νέο αυτοκίνητο στη μικρομεσαία κατηγορία – στην πλέον αμφισβητούμενη και δημοφιλή στην Ευρώπη, με ποσοστό άνω του 25% επί του συνολικού αριθμού των ταξινομήσεων αυτοκινήτων. Αυτή η διάκριση μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους: Αποτελεί μία υψηλή αναγνώριση όλης της δουλειάς της ομάδας της Opel» σχολιάζει ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales της Opel/Vauxhall. «Ευχαριστώ τα μέλη της Επιτροπής COTY για το ότι εκθείασαν την κομψή σχεδίαση και τις καινοτόμες τεχνολογίες που προσφέρουμε με το νέο μας, μικρομεσαίο αυτοκίνητο».
Το Opel Insignia αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 2009. Το 1985, κέρδισε το Kadett και το 1987 το Omega κατέκτησε τον επίζηλο τίτλο. Το Corsa γιόρτασε μία θέση στο βάθρο το 2007.
Μία επίλεκτη επιτροπή από 59 καταξιωμένους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου, προερχόμενους από 23 Ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζει για τον τελικό νικητή. 33 υποψήφια μοντέλα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή ψήφισε βάσει κριτηρίων όπως σχεδίαση, άνεση, ασφάλεια, οικονομία, συμπεριφορά, επιδόσεις, λειτουργικότητα, περιβαλλοντική συμβατότητα, ικανοποίηση οδηγού και τιμή. Οι τεχνικές καινοτομίες και η σχέση αξίας/τιμής (value for money) είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για το COTY και αποτελούν ισχυρό χαρτί της Opel.
Το νέο Opel Astra έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και ακολουθεί τα βήματα του Insignia, προάγοντας τη φιλοσοφία της Opel, η οποία συνδυάζει τη Γερμανική ακρίβεια με τη γλυπτική σχεδίαση. Για πρώτη φορά, καινοτόμες τεχνολογίες όπως προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός και κάμερα Opel Eye γίνονται προσιτές στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου.
Το Opel Astra θα διατίθεται στις εκθέσεις των Γερμανών Διανομέων από τις 5 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα επιλογής από οκτώ κινητήρες: τέσσερις βενζινοκινητήρες και τέσσερις turbo-diesel άμεσου ψεκασμού, με εξαιρετικά ανταγωνιστικές εκπομπές CO2. Από την άνοιξη του 2010, η έκδοση 95 hp diesel ecoFLEX θα προσφέρει αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, μόλις 4.2 l/100 km σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές CO2 109 g/km, σε προσιτή τιμή.

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies