Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ αυτό αποτελεί μια αρχική ένδειξη βαθύτατης συμπάθειας μιας και η ενεργή παρουσία της εταιρείας στην Ιαπωνία φτάνει τα 100 χρόνια.
Ο Όμιλος Bosch διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ ως έκτακτη άμεση βοήθεια για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία. Το ποσό αυτό θα υποστηρίξει τον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό στο έργο ανακούφισης της χώρας. Περαιτέρω μέτρα θα ληφθούν όταν υπάρξει σαφέστερη εικόνα για την έκταση των ζημιών και των εργασιών, ανοικοδόμησης που θα πρέπει να γίνουν.
«Η καταστροφή στην Ιαπωνία μας συγκλόνισε όλους στην Bosch. Αυτή η δωρεά αποτελεί δείγμα της βαθύτατης συμπαράστασής μας», δήλωσε ο Franz Fehrenbach, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Bosch. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν θα μπορούσε κανείς μόνο να υποθέσει την πραγματική έκταση της καταστροφής. Για το λόγο αυτό, εξήγησε, η Bosch αναβάλλει οποιαδήποτε απόφασή της για τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλει, στη χώρα και το λαό της, στο έργο της ανασυγκρότησης. Η παρουσία της Bosch στην Ιαπωνία αριθμεί 100 χρόνια. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα στη χώρα περίπου 8.000, εργαζόμενους, σε 36 τοποθεσίες, οι οποίοι ασχολούνται με την ανάπτυξη και την κατασκευή προϊόντων στους τομείς της τεχνολογίας οχημάτων και βιομηχανίας, καταναλωτικών αγαθών και τεχνολογίας κτηρίων.

