Αρχική ΤΕΧΝΙΚΑΕνναλακτικά Καύσιμα CNG: To 2o οικονομικότερο καύσιμο

CNG: To 2o οικονομικότερο καύσιμο

από Administrator
1,4Χιλ. εμφανίσεις 2 λεπτά ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών καί τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ενδεικτικός πίνακας εκτίμησης συγκριτικών τιμών καυσίμων.

PHOTO CNG

Το CNG (φυσικό αέριο) είναι το δεύτερο ποιο οικονομικό καύσιμο, και μπορούμε να μετασκευασουμε το όχημα μας εύκολα για να κινηθούμε με αυτό.

Στην πρώτη θέση είναι το ηλεκτρικό με οικιακή φόρτιση. Η διάρκεια φόρτισης είναι στης 10 ώρες μέσο όρο η και περισσότερο ανάλογα το μοντέλο του αυτοκινήτου (για πλήρης φόρτιση).

Σύγκριση τιμών καυσίμων

sigrisi

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και η διαφάνεια στις τιμές των καυσίμων, με τρόπο ομοιόμορφο σε ολόκληρη την Ένωση για τη μετάβαση προς τις οδικές μεταφορές χαμηλών και μηδενικών ρύπων.

Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στα οχήματα, ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να συγκρίνουν το κόστος κατανάλωσης των διαφόρων τύπων καυσίμων / ανά 100 χλμ διαδρομής. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες τόσο στα Πρατήρια Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, όσο και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (εφαρμογής) που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές, η Ελλάδα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα CEF «Παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη με την εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 3 της οδηγίας 2014/94/ΕΕ (Σύγκριση τιμών καυσίμων)», ως Συντονίστρια Χώρα του Προγράμματος.

Με το υπ’ αρ. Ref. Ares(2018)6432214 – 13/12/2018 έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκρίθηκε το Πρόγραμμα και η πρόβλεψη του Συντονιστικού ρόλου της Χώρα μας, η οποία ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε εδώ και το αντίστοιχο pdf


Πληροφορηθείτε και Δελώστε το ενδιαφέρον σας για τη Μετατροπή Επαγγελματικών οχημάτων σε CNG με Επιδότηση ΕΣΠΑ 50% στο παρακάτω κουμπί

banner ESPA CNG

banner

Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν

Η ιστοσελίδα “tosynergeio.gr” και η Εφημερίδα “το Συνεργείο του Αυτοκινήτου” είναι ιδιοκτησία του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 – Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

Τ. 210 2825611, 210 6754419

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

©2025 Copyright – tosynergeio.gr, μια ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies