Τι είναι η οδηγία 5 των συσκευών ανάλυσης καυσαερίων; Ποιους αφορά και επηρεάζει; [Video]

Μια νέα κατευθυντήρια γραμμή έχει εκδοθεί για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα επαγγελματικά οχήματα που πληρούν το τελευταίο πρότυπο εκπομπών Euro 6.

Αυτή η 5η οδηγία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2015. Επηρεάζει τόσο την αρχή λειτουργίας των συσκευών ελέγχου εκπομπών όσο και την ακολουθία ελέγχου. Η πιο σημαντική πρακτική αλλαγή είναι η απλοποιημένη ακολουθία ελέγχου για οχήματα ντίζελ χωρίς περιοριστή στο ρελαντί. Επιπλέον, τα νέα και παγκοσμίως τυποποιημένα πρωτόκολλα σήματος OBD WWH-OBD και SAE J1939 έχουν πλέον εισαχθεί ταυτόχρονα με την οδηγία 5. Μια άλλη καινοτομία είναι μια ακολουθία ελέγχου για μοτοσικλέτες όταν χρησιμοποιούν λογισμικό που συμμορφώνεται με την οδηγία 5.

5 odigies 2

Η ακολουθία ελέγχου για ηλεκτρικά οχήματα με range extender - επέκταση αυτονομίας - έχει επίσης προσαρμοστεί.

Για όλα τα οχήματα που πληρούν τα πρότυπα εκπομπών έως και Euro 5, τα συνεργεία μπορούν ακόμη να βασίζονται στην κατευθυντήρια γραμμή 4. Ωστόσο, η απλοποιημένη ακολουθία δοκιμών για οχήματα ντίζελ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τότε. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα που πληρούν το πρότυπο Euro 6, ωστόσο, οι έλεγχοι πρέπει να εκτελούνται σύμφωνα με τη νέα κατευθυντήρια γραμμή 5. Για την οδηγία 5: το απαιτούμενο λογισμικό πρέπει να συνοδεύεται από ενημέρωση των δεδομένων του.

5 odigies 1

Όλοι οι νέοι αναλυτές καυσαερίων της Bosch λειτουργούν σύμφωνα με την οδηγία 5 των συσκευών που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2015

• Νέα κατευθυντήρια γραμμή συσκευών για δοκιμές σε οχήματα Euro 6
• Απλοποιημένη ακολουθία ελέγχων για την ανάλυση καυσαερίων σε οχήματα ντίζελ
• Συμμόρφωση με την οδηγία ανάλυσης καυσαερίων 5 με το Bosch BEA PC SystemSoft
• Εκστρατείες επαναγοράς και κιτ μετασκευής Bosch για αναβάθμιση στη νέα οδηγία 5

Οι νέες συσκευές ελέγχου εκπομπών Bosch BEA 550/950 είναι ήδη εξοπλισμένοι για την ανάλυση καυσαερίων σύμφωνα με την οδηγία 5. Το λογισμικό του συστήματος BEA-PC υποστηρίζει επίσης τα νέα πρωτόκολλα σήματος OBD ήδη από τον Οκτώβριο του 2014. Τα συνεργεία με συνδρομή δεδομένων ανάλυσης καυσαερίων έλαβαν το λογισμικό που συμμορφώνεται με την οδηγία 5 μαζί με την ενημέρωση δεδομένων ανάλυσης εκπομπών τον Μάιο. Φυσικά, τα συνεργεία μπορούν επίσης να αγοράσουν τα δεδομένα ανάλυσης εκπομπών, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού που συμμορφώνεται με την οδηγία 5 από το λιανικό εμπόριο από τον Απρίλιο και μετά του ίδιου έτους.

Οι αλλαγές που απαιτούνται για τη νέα οδηγία ενσωματώθηκαν αποκλειστικά στο λογισμικό BEA-PC. Οι συσκευές που εξακολουθούν να εργάζονται με το λογισμικό ανάλυσης εκπομπών ESA θα πρέπει συνεπώς να αναβαθμιστούν στο λογισμικό BEA-PC από τον Ιούνιο και μετά.

Οι συσκευές ελέγχου εκπομπών BEA 150, 250, 350 και BEA 460 πρέπει να αναβαθμιστούν από τις μονάδες KTS 515, 540 ή 570. Οι μονάδες KTS 115 και KTS-Card που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζουν τα νέα πρωτόκολλα σήματος OBD. Επιπλέον, η Bosch ανέπτυξε ένα σετ εξοπλισμού φορητού υπολογιστή για τις σειρές BEA 150, 250 και 350.Επιτρέπει τον έλεγχο των συσκευών μέσω ενός φορητού υπολογιστή που έχει εγκαταστήσει το λογισμικό BEA-PC σε αυτό. Κατά συνέπεια, αυτές οι συσκευές συμμορφώνονται επίσης με τη νέα κατευθυντήρια γραμμή 5. Οι μονάδες μέτρησης ταχύτητας και θερμοκρασίας MTM / MTM Plus πρέπει να αντικατασταθούν από το BEA 030.

Η Bosch και οι χονδρέμποροι υποστηρίζουν συνεργεία που χρησιμοποιούν παλαιότερους αναλυτές καυσαερίων για την αναβάθμιση των συσκευών τους μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας συσκευών μετασκευής, ειδικών πακέτων και εκστρατειών επαναγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, τα συνεργεία είναι έγκαιρα εξοπλισμένα για τις απαιτήσεις της κατευθυντήριας γραμμής 5 και την ανάλυση καυσαερίων σε οχήματα Euro 6.

Δείτε το σχετικό Video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin

Σεμινάρια Επόμενου Μήνα
car air conditioning banner october

Σεμινάριο "Κλιματισμός Α/C" 20-24 Ιουλίου 2020

Αποκτήστε Βεβαίωση Κατάρτισης με Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται μέσω υπολογιστή (Webinar) για όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να δηλώσετε τον ενδιαφέρον σας για την παρακαλούθηση του σεμιναρίου ώστε να προγραμματιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Δηλώστε Συμμετοχή...