Γιατί οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποφασίζουν να ασχοληθούν με το υδάτινο στοιχείο;

Το 2016 η Bugatti ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την γνωστή εταιρεία κατασκευής γιοτ Palmer Johnson, για μια νέα σειρά γιοτ με κήτος από ανθρακονήματα, το καθένα με χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες από την Bugatti και κατασκευή υψηλής τεχνολογίας με προηγμένα υλικά.

Η Aston Martin ακολούθησε, παρουσιάζοντας ένα powerboat 11 μέτρων με εξίσου μοναδικά χαρακτηριστικά. Το σχεδίασε η εταιρεία Mulder Design, γνωστή για την κατασκευή σκαφών υψηλής ταχύτητας για τις ταινίες του Τζέημς Μποντ «Octopussy», «Moonraker» και «The World is Not Enough». Μπορεί ακόμη και να μεταμορφωθεί σε διαμέρισμα για διανυκτέρευση, με άνετο κρεβάτι, φούρνο μικροκυμάτων και μηχανή εσπρέσο.

 

Η Mercedes-Benz στις αρχές του 2016 παρουσίασε το πρωτότυπο σκάφος Arrow460-Granturismo, το οποίο επίσης μοιάζει κατάλληλο για τον 007.

Αυξανόμενος αριθμός εταιρειών αυτοκινήτων εμβαθύνουν στον τομέα της ναυσιπλοΐας και τα πρωτότυπα σκάφη...

Πρόσφατα, η Lexus δοκίμασε και αυτή το σχεδιασμό ενός γιοτ με ισχυρών επιδόσεων κινητήρες V8 και μέγιστη ταχύτητα 80χλμ/ώρα/. Διαθέτει καναπέ στην επενδεδυμένη με δέρμα και ξύλο καμπίνα, στον οποίο μπορείτε να χαλαρώνετε ακούγοντας μουσική από το ενσωματωμένο οπτικοακουστικό σύστημα ψυχαγωγίας. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στο τεύχος Μαρτίου 2017.

Για ποιο λόγο λοιπόν ο κόσμος της ναυσιπλοΐας είναι τόσο δελεαστικός για αυτούς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων; Μήπως αυτά τα πρωτότυπα αποτελούν στην πραγματικότητα εμπορικές ασκήσεις;

Ναι, υπάρχει μια δόση αναζήτησης της προσοχής και marketing, φυσικά. Τα σκάφη αναψυχής έχουν αυτό τον αέρα της αποκλειστικότητας και της πολυτέλειας που συνάδει με τις ακριβότερες εταιρείες αυτοκινήτων και την αγορά στην οποία στοχεύουν.

autosea1

Για τα σχεδιαστικά στούντιο αυτοκινήτων, είναι μια φυσική εξέλιξη η μετάβαση από το δρόμο στο υδάτινο στοιχείο. Και τα περισσότερα από τα σκάφη που αναφέραμε διαθέτουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και εντυπωσιακή κατασκευή, προκαλώντας τον κόσμο της ναυσιπλοΐας.

Η ιδέα για σκάφη εμπνευσμένα από αυτοκίνητα μας πάει πίσω στο παρελθόν, στο 1925, τότε που το Fiat 509 SM εμπνεύστηκε από την ‘barchetta’ (μικρή βάρκα), και να μην ξεχνάμε το Amphicar Model 770, που μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ισχυρούς ανέμους και κύματα ύψους 6 μέτρων καθώς διέσχιζε το Αγγλικό Κανάλι το 1968.

autosea2

1961 Amphicar Model 770

Ας δούμε πως θα εξελιχθεί...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter