Σημεία Ελέγχου Φίλτρων Μικροσωματιδίων Πετρελαίου - Dpf

Μέρος 1 - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!

  • Η χρήση ενός Διαγνωστικού Εργαλείου για την ανάγνωση και τον μηδενισμό των διαγνωστικών κωδικών βλαβών είναι υποχρεωτική για την εκτέλεση εργασιών σε ένα DPF ή για την επαναπλήρωση του πρόσθετου του συστήματος DPF.
  • Οι κατευθύνσεις και οι οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος πρέπει να τηρούνται αυστηρά!
  • Αυτό το τεχνικό άρθρο θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως οδηγός για τη σωστή συντήρηση οχημάτων εξοπλισμένων με συστήματα DPF, αλλά δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τη χρήση του βιβλίου οδηγιών επισκευής του οχήματος.
  • Πριν αντικαταστήσετε ένα DPF, θα πρέπει να ελέγξετε το όχημα για να αποκλείσετε όλες τις άλλες πιθανές πηγές βλάβης!
  • Οι δοκιμές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο πρέπει να εκτελούνται πριν και μετά την αντικατάσταση τυχόν εξαρτημάτων του συστήματος DPF. Αυτό διασφαλίζει ότι το DPF θα λειτουργεί σωστά όταν αντικατασταθεί.
  • Εάν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία του DPF μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο καινούργιο DPF και συνεπώς δεν καλύπτεται από την εγγύησή μας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά σε άλλα εξαρτήματα του κινητήρα όπως το turbo, οι βαλβίδες EGR, οι αισθητήρες, οι καταλυτικοί μετατροπείς, ...
  • Όταν η διάγνωση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το DPF πρέπει να αντικατασταθεί, πριν προχωρήσετε στην αντικατάσταση του DPF, είναι κρίσιμο να προσδιοριστεί και να επιδιορθωθεί το πρόβλημα που προκάλεσε την αστοχία πριν το όχημα φύγει από το συνεργείο.
  • Εάν το DPF αστοχήσει λόγω άλλων προβλημάτων όπως η ανεπαρκής θερμοκρασία για την εκτέλεση της αναγέννησης, το χαμηλό επίπεδο πρόσθετου, η λανθασμένη επιλογή λαδιού κ.λπ. και το φίλτρο έχει υποστεί ζημιά πριν από το τέλος της αναμενόμενης διάρκειας ζωής του (πάνω από 100.000 km), οι αιτίες αυτών των αστοχιών πρέπει να διορθωθούν πριν από οποιαδήποτε διαδικασία αντικατάστασης. Εάν οι αιτίες δεν διορθωθούν, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε νέα αστοχία του DPF η οποία δεν θα καλύπτεται από την εγγύησή μας, επειδή η αιτία της αστοχίας δεν συνδέεται με τη διαδικασία κατασκευής του DPF.

 Σημείωση: Πρέπει να ακολουθείτε το βιβλίο οδηγιών επισκευής του οχήματος!*
* Τα μηνύματα βλαβών ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το όχημα.

Έλεγχοι βλαβών και Συντήρησης


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin

Σεμινάρια ΙΔΕΕΑ
seminar hybrid technology sm2

Τεχνικό Σεμινάριο 2021 στην Yβριδική Tεχνολογία - Πλήρως ανανεωμένο 2ήμερο με Smart Diagnosis από το SmartPhone σας.

Πρακτική σε Yaris ή σε Lexus. 10 Brands σε 2 μέρες: Bosch, BMW, Hyundai-KIA, Honda, Lexus, Opel, PORSCHE, Toyota, VAG, Volvo

Δηλώστε Συμμετοχή...