Προβλήματα και κωδικοί βλαβών από εσφαλμένο στοιχείο φίλτρου αέρα σε κινητήρες τύπου Audi V

Αν ένα στοιχείο φίλτρου αέρα είναι τοποθετημένο λανθασμένα, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα θορύβου και διαταραχή στην ροή του αέρα  με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καταχωρήσεις στη μνήμη βλαβών.

Μία πιθανή αιτία είναι το στοιχείο του φίλτρου αέρα να έχει τοποθετηθεί υπό γωνία.

Στα μοντέλα Audi με κινητήρες 2.8 FSI, 3.0 TDI, 3.0 TFSI και 4.0 TFSI V, η θέση τοποθέτησης του φίλτρου αέρα δεν είναι πάντα άμεσα εμφανής (βλ. Σχήμα 1). Ως αποτέλεσμα, το στοιχείο του φίλτρου αέρα μπορεί να τοποθετηθεί εκτός του κέντρου στο περίβλημα του φίλτρου αέρα (βλ. Σχήμα 2).

Η εσφαλμένη τοποθέτηση του στοιχείου μπορεί να οδηγήσει στις δυσλειτουργίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι οποίες οφείλονται σε στροβιλισμό και δυσμενείς ροές που παραμορφώνουν το σήμα που προέρχεται από τον μετρητή ροής μάζας αέρα.

Επιπρόσθετα, αυτό επιτρέπει επίσης την εισαγωγή μη καθαρού αέρα στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φθορά και άλλες επακόλουθες ζημιές.

Σχήμα 1: Φίλτρο αέρα όπως τοποθετείται σε κινητήρα V6 3.0 TDI

Σχήμα 2: Το στοιχείο του φίλτρου αέρα είναι εκτός κέντρου, αφήνοντας στον κινητήρα την εισαγωγή ακαθάρτου αέρα (βλ. Βέλος)

Σχήμα 3: Στοιχείο φίλτρου αέρα με σωστό κεντρικό άξονα τοποθέτησης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Κατά την αλλαγή φίλτρου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά το στοιχείο του φίλτρου αέρα τοποθετώντας το στοιχείο στο κάτω μέρος του στηρίγματος στο περίβλημα του φίλτρου και στην κορυφή στις υποδοχές κεντραρίσματος στο κάλυμμα.

(Πηγή MAHLE)

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter