Πώς να διαβάζετε και να κατανοείτε τους Κωδικούς βλαβών OBD

Κινείστε στο δρόμο, απολαμβάνοντας τη βόλτα σας, όταν ξαφνικά ανάβει η πιο μυστήρια ενδεικτική λυχνία στον πίνακα οργάνων: “Check Engine (Ελέγξτε τον κινητήρα)”. Τι σημαίνει αυτό; Ο κινητήρας είναι ένα αχανές και περίπλοκο μηχάνημα, οπότε ο «έλεγχος του κινητήρα» δεν θα αποφέρει πολλές απαντήσεις. Εκεί λοιπόν χρειάζεται ο αναγνώστης κωδικών OBD-II. Αυτή η μικρή συσκευή θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε με ακρίβεια από πού προέρχεται το σφάλμα.

Μέρος 1ο - Λήψη των Κωδικών

Αποκτήστε ένα εργαλείο σάρωσης OBD-II. Μπορείτε να βρείτε αναγνώστες OBD-II σε πολλά διαδικτυακά καταστήματα ή καταστήματα ανταλλακτικών. Εάν διαθέτετε ένα smartphone με δυνατότητες Bluetooth, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για την μετάφραση των δεδομένων και να αγοράσετε έναν αναγνώστη OBD που θα απεικονίζει τους κωδικούς και τις επεξηγήσεις αυτών απευθείας στη συσκευή σας.

  • Εάν το αυτοκίνητό σας/φορτηγάκι σας είναι παλαιότερο του 1996 θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν αναγνώστη OBD-I οι οποίοι είναι για συγκεκριμένα οχήματα και δεν χρησιμοποιούν το γενικό σύστημα κωδικοποίησης OBD-II. Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στο σύστημα OBD-II.
  • Το OBD-II παρακολουθεί συνεχώς την απόδοση του κινητήρα και το σύστημα ελέγχουν εκπομπών καυσαερίων. Θα ενεργοποιήσει τη λυχνία Check Engine όποτε προκύψει κάποια δυσλειτουργία που προκαλεί την μεγαλύτερη ή ίση από 150% των ορίων παραγωγή καυσαερίων.

Εντοπίστε τη Φίσα της Διαγνωστικής Θύρας (Diagnostic Link Connector) (DLC) στο όχημά σας. Αυτή μοιάζει με μια κάπως τριγωνική φίσα 16 επαφών που συνήθως βρίσκεται κάτω από την αριστερή πλευρά του ταμπλό κοντά στην κολόνα του τιμονιού. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να εντοπίσετε την DLC, κάντε μια αναζήτηση στο ιντερνετ για τη θέση της, χρησιμοποιώντας το μοντέλο και την χρονολογία του αυτοκινήτου σας, ή ανατρέξτε στο βιβλίο οδηγιών χρήσης.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin

summer seminars