Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Φίλτρων Σωματιδίων Πετρελαίου

Το πετρέλαιο (ντίζελ) παράγει αιθάλη (σωματίδια) που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και συμβάλει στον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (από το 2009) πρέπει να είναι εφοδιασμένα με φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF) στην εξάτμιση για να εμποδίζουν τη διοχέτευση της αιθάλης στην ατμόσφαιρα. Ο στόχος είναι μια μείωση κατά 80% των εκπομπών σωματιδίων, αλλά η τεχνολογία δεν είναι χωρίς προβλήματα και οι τεχνικοί μας καλούνται συχνά σε αυτοκίνητα με βουλωμένο DPF.

Για να διατηρηθεί η απόδοση, πρέπει να αδειάζει τακτικά ένα DPF. Αυτό γίνεται συνήθως παθητικά με μια διαδικασία που ονομάζεται «αναγέννηση»: όταν η θερμοκρασία της εξάτμισης είναι αρκετά υψηλή, σε αυτοκινητόδρομους ή εθνικές οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

• Η συλλεγόμενη αιθάλη καίγεται, αφήνοντας μόνο ένα μικρό υπόλειμμα τέφρας.
• Η τέφρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί - εκτός εάν το DPF αφαιρεθεί από το όχημα και αποσταλεί για ειδικό καθαρισμό - αλλά το DPF σε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται σωστά θα πρέπει να είναι λειτουργικό για πάνω από 10.000 μίλια / 6 χλμ.

Παθητική αναγέννηση

Αυτό συμβαίνει κατά την οδήγηση, χρησιμοποιώντας τη θερμότητα της εξάτμισης. Η πραγματοποίηση της παθητικής αναγέννησης σε τακτική βάση αρκεί για να κάψετε την αιθάλη και να την μετατρέψετε σε τέφρα (στάχτη). Ωστόσο, αυτή η διαδικασία απαιτεί τις θερμοκρασίες που δημιουργούνται όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με υψηλή σχετικά ταχύτητα για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Για να βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείται η αναγέννηση, συνιστάται η οδήγηση των αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρα για 30 έως 45 λεπτά σε αυτοκινητόδρομο ή εθνική οδό με σταθερή ταχύτητα.
Ωστόσο, η παθητική αναγέννηση δεν είναι πάντοτε δυνατή, για παράδειγμα αν μένετε σε μια περιοχή με πολύ κίνηση. Έτσι, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν σχεδιάσει την ενεργητική αναγέννηση.

Ενεργητική αναγέννηση

Πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν τη σωστή χρήση για να λειτουργήσει η παθητική αναγέννηση, οπότε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν δημιουργήσει την «ενεργητική» αναγέννηση όπου το λογισμικό ελέγχου του κινητήρα ανιχνεύει ότι το φίλτρο βουλώνει και ψεκάζει επιπλέον καύσιμο στον κινητήρα για να αυξήσει τη θερμοκρασία της εξάτμισης και να ενεργοποιηθεί η αναγέννηση.

Η ενεργητική αναγέννηση θα ενεργοποιηθεί κάθε 300 μίλια περίπου ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας και θα χρειαστούν 5 έως 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Αλλά θα υπάρχει πρόβλημα εάν το ταξίδι σας είναι πολύ σύντομο και η αναγέννηση δεν ολοκληρωθεί.

Κατά την ενεργητική αναγέννηση μπορεί να παρατηρήσετε:


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin

Σεμινάρια ΙΔΕΕΑ
seminar hybrid technology sm2

Τεχνικό Σεμινάριο 2021 στην Yβριδική Tεχνολογία - Πλήρως ανανεωμένο 2ήμερο με Smart Diagnosis από το SmartPhone σας.

Πρακτική σε Yaris ή σε Lexus. 10 Brands σε 2 μέρες: Bosch, BMW, Hyundai-KIA, Honda, Lexus, Opel, PORSCHE, Toyota, VAG, Volvo

Δηλώστε Συμμετοχή...