Προετοιμάζεται “απόσυρση” για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα;

Όπως δείχνουν τα γεγονότα η Ευρώπη «εξοστρακίζει» την πετρελαιοκίνηση...

Όπως είχε αναφερθεί και στην Διάσκεψη των Δημάρχων στο Μεξικό, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, ανακοίνωσε μαζί με τους δημάρχους του Παρισιού, της Μαδρίτης και της πόλης του Μεξικού την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων diesel (Ι.Χ. και φορτηγών) στις πόλεις τους έως το 2025.

Μάλιστα το Παρίσι έχει ήδη εφαρμόσει σχετικά μέτρα, απαγορεύοντας την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από το 1997, κλείνοντας μία φορά τον μήνα τη λεωφόρο Champs-Élysées και πεζοδρομώντας σημαντικούς οδικούς άξονες της πόλη.

Σήμερα και η Αγγλία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου προετοιμάζει την έξωση στους πετρελαιοκινητήρες. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρωθυπουργός της Αγγλίας Τερέζα Μέι, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας να βρουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει απόσυρση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα πετρελαιοκίνητα οχήματα, οφείλονται στο γεγονός ότι οι πετρελαιοκινητήρες φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, λόγω των υψηλών εκπομπών οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων αιθάλης.

Στα μέτρα που ζήτησε η Τερέζα Μέι θα περιλαμβάνεται και η απόσυρση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Μάλιστα όπως αναφέρεται θα δοθεί επιδότηση αγοράς 2.000 λιρών σε όσους κατόχους το επιθυμούν, προκειμένου να αντικαταστήσουν το πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητό τους, παλιό ή νέο, με κάποιο άλλο λιγότερο ρυπογόνο, βενζινοκίνητο, ηλεκτροκίνητο ή υβριδικό.

Επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, έχει ήδη εξαγγείλει τον αποκλεισμό των πετρελαιοκίνητων ταξί από την πόλη μέχρι το 2018, αλλά και την επιβολή έξτρα φόρων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Αβέβαιο λοιπόν φαίνεται να είναι το μέλλον των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αφού και η Ε.Ε όπως ανακοίνωσε σχετικά με τις προδιαγραφές των ρύπων, από το 2021 θα μπει σε ισχύ η δεύτερη φάση ορίων, όπου το όριο για τους ρύπους NOx θα είναι ακόμη μικρότερο.

Σε προβληματισμό βρίσκονται επίσης οι κατασκευαστές σχετικά με το αν θα συνεχίσουν αλλά και αν μπορούν να εξελίξουν νέες και φθηνές τεχνολογίες που θα μειώνουν τις εκπομπές των NOx και των σωματιδίων.

Η Renault μάλιστα η οποία δίνει κινητήρες diesel στη Nissan και στη Mercedes, ανακοίνωσε πως με τα νέα δεδομένα εγκαταλείπει την εξέλιξη των κινητήρων diesel για τα μικρά και μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα και πως μετά το 2020 θα διαθέτει πετρελαιοκινητήρες μόνο για τα πολύ ακριβά και επαγγελματικά αυτοκίνητα.

traffic fumes img 02

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter