Στο Μόναχο, όπου θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είναι και η έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, ο αριθμός των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που αναμένεται να επηρεαστεί από αυτή την απαγόρευση είναι μεταξύ 133.000 και 170.000 οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν στην πόλη και καλύπτουν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων από Euro5 και παλαιότερα.
Ταυτόχρονα και η Στουτγάρδη έδρα της Mercedes-Benz και της Porsche ετοιμάζεται να απαγορεύσει την κίνηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων ή να βάλει άλλους φραγμούς για οχήματα πριν το Euro6.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα οχήματα προδιαγραφών Euro6 διαθέτουν φίλτρο οξειδίων του αζώτου NOx, οπότε έχουν και σημαντικά μειωμένες εκπομπές.
Αυτές όμως οι ανακοινώσεις όπως και άλλες στο παρελθόν, δήμαρχων άλλων μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, όπως του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού, αλλά και της Αθήνας, αναμένονται να τεθούν σε ισχύ, αν τεθούν, σαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα οχήματα παλαιότερων ετών.