Επίθεση απαγορεύσεων στα Diesel

Και σε πόλεις της  Γερμανίας ετοιμάζονται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των  diesel αυτοκίνητων οι δήμαρχοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον Γερμανικό τύπο, του δημάρχου του Μονάχου εξετάζεται η  απαγόρευση πετρελαιοκίνητων οχημάτων, ανάλογα με την παλαιότητα τους λόγω των αυξημένων εκπομπών ρύπων, πολλών μοντέλων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Στο Μόναχο, όπου θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είναι και η έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, ο αριθμός των πετρελαιοκίνητων  αυτοκινήτων που αναμένεται να επηρεαστεί από αυτή την απαγόρευση είναι μεταξύ 133.000 και 170.000 οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν στην πόλη και καλύπτουν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων από Euro5 και παλαιότερα.

Ταυτόχρονα και η Στουτγάρδη έδρα της Mercedes-Benz και της Porsche ετοιμάζεται να απαγορεύσει την κίνηση πετρελαιοκίνητων οχημάτων ή να βάλει άλλους φραγμούς για οχήματα πριν το Euro6.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα οχήματα προδιαγραφών Euro6 διαθέτουν φίλτρο οξειδίων του αζώτου NOx, οπότε έχουν και σημαντικά μειωμένες εκπομπές.

Αυτές όμως οι ανακοινώσεις όπως και άλλες στο παρελθόν, δήμαρχων άλλων μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, όπως του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού, αλλά και της Αθήνας, αναμένονται να τεθούν σε ισχύ, αν τεθούν, σαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα οχήματα παλαιότερων ετών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter