Πεταλούδα γκαζιού – προβλήματα & έλεγχος. Oι κωδικοί DTC P2122, DTC P2123, DTC P2127, DTC P2128

Πληροφορίες οι οποίες ενώ υπάρχουν και δίδονται από τον κατασκευαστή, είτε δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, είτε τις αγνοούμε, είτε δεν τις συνδυάζουμε με το πρόβλημα μιας και θεωρούμε ότι η ένδειξη του κωδικού βλάβης μέσα από το διαγνωστικό θα μας δώσει την λύση. Δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό και απαιτεί μια σύνθετη εξειδικευμένη διαδικασία έλεγχου. Αυτή την διαδικασία θα περιγράψουμε σε αυτή και στις επόμενες στήλες του «Συνεργείου», πιστεύοντας πως θα σας καθοδηγήσουμε στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

Ο νέοι  κωδικοί που θα αναλύσουμε είναι οι P2122, P2123, P2127, P2128, αφορούν κωδικούς κατασκευαστή - TOYOTA, και επηρεάζουν την λειτουργία της πεταλούδας του γκαζιού. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι κωδικοί αυτοί θα καταγραφούν σε περίπτωση δυσλειτουργίας του αισθητήρα θέσης του πεντάλ του γκαζιού.

Το «Συνεργείο» συγκέντρωσε και ταξινόμησε όλους αυτούς τους κωδικούς ανάλογα με τα συμπτώματα βλαβών που παρουσιάζουν. Η ταξινόμηση των κωδικών έγινε κατά τρόπο που βοηθά στην διάγνωση και τον εντοπισμό του προβληματικού συστήματος του κινητήρα.  Όπως βλέπετε αφορούν μη τυποποιημένους κωδικούς βλάβης κατασκευαστή οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύονται στον οποιοδήποτε κινητήρα του σχετικού κατασκευαστή.

Συγκεντρώστε τους και ταξινομήστε τους ως ένα χρήσιμο εργαλείο,  επιλεγμένο από το «Συνεργείο» και τους συνεργάτες τους.

Οι κωδικοί

  • DTC P2122: Χαμηλή Είσοδος του Κυκλώματος του Διακόπτη «D»/ Αισθητήρα Πεταλούδας /Θέσης Πεντάλ Γκαζιού
  • DTC P2123: Υψηλή Είσοδος του Κυκλώματος του Διακόπτη «D»/ Αισθητήρα Πεταλούδας /Θέσης Πεντάλ Γκαζιού
  • DTC P2127: Χαμηλή Είσοδος του Κυκλώματος του Διακόπτη «Ε»/ Αισθητήρα Πεταλούδας /Θέσης Πεντάλ Γκαζιού
  • DTC P2128: Υψηλή Είσοδος του Κυκλώματος του Διακόπτη «Ε»/ Αισθητήρα Πεταλούδας /Θέσης Πεντάλ Γκαζιού
Το Ινστιτούτο μαζί με την εφημερίδα το «Συνεργείο του αυτοκινήτου» γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τις ανάγκες και τα προβλήματα του Έλληνα μηχανικού έχει εγκαινιάσει μια νέα στήλη παροχής εξειδικευμένων πληροφοριών. Βρήκατε τον κωδικό και μετά; Πόσες φορές δεν αφιερώσατε ώρες πολλές για την λύση ενός προβλήματος για τον οποίο είχατε τον κωδικό βλάβης; Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τον έλεγχο και την επιβεβαίωση του προβλήματος μετά την αναγνώριση του κωδικού βλάβης από το διαγνωστικό.

www.tosynergeio.gr/eobd

eobd1

Περιγραφή του προβλήματος

Το αυτοκίνητο, παρουσίασε περίεργες δυσλειτουργίες του κινητήρα, στον έλεγχο του συνεργείου αναγνώσθηκε η καταγραφή του κωδικού, P2122 - Χαμηλή Είσοδος του Κυκλώματος του Διακόπτη «D»/ Αισθητήρα Πεταλούδας /Θέσης Πεντάλ Γκαζιού και του κωδικού P0107- Απόλυτη Πίεση Πολλαπλής Εισαγωγής /Κύκλωμα Βαρομετρικής Πίεσης Χαμηλή Είσοδος

Μηδενίστηκαν  οι κωδικοί βλάβης και στην συνέχεια μέσα από τον διαγνωστικό έλεγχο του τεχνίτη με την βοήθεια ανάγνωσης των δεδομένων (τρέχουσες πληροφορίες) ο τεχνίτης εντόπισε με βεβαιότητα το πρόβλημα το οποίο αφορούσε τον ίδιο κωδικό DTC P2122.

Διαδικασία Επιβεβαίωσης Κωδικού Βλάβης DTC

Παρακάτω αναφέρεται η προτεινόμενη διαδικασία ελέγχου από τον κατασκευαστή.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter