Κινητήρας με μεταβλητή σχέση συμπίεσης [video]

Το νέο  Altima 2019 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που θα διατίθεται με τον 4κύλινδρο κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης της εταιρείας.

Όλα τα νέα Altima μεσαίου μεγέθους sedan έκτης γενιάς της Nissan, που παρουσιάστηκαν στο Auto Show 2018 στη Νέα Υόρκη αποκαλύπτουν αρκετές καινοτομίες.

Σημαντικότερη είναι η πρόσφατη παρουσίαση του τετρακύλινδρου κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης της εταιρείας για τα νέα μοντέλα.

Η νέα εφαρμογή του κινητήρα για το Altima προσφέρει τη δυνατότητα να επεκταθεί σημαντικά η εμβέλεια της τεχνολογίας μεταβλητής συμπίεσης της Nissan.

Σχήμα: Κινητήρας μεταβλητής σχέσης συμπίεσης και φάσεις αλλαγής σχέσης συμπίεσης

Παρουσιάζοντας η Nissan το νέο  Altima 2019, ανέφερε ότι ο κινητήρας VC-Turbo θα προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή για τα επίπεδα ρύθμισης SR και Platinum του sedan. Με ισχύ 248 hp και ροπή  370 N.m, το VC-Turbo αντικαθιστά το προηγούμενο 3.5-L V6 Altima με ισχύ 270 hp  και ροπή 340 Nm.

Η σχέση συμπίεσης

Για το VC-Turbo, ο αποτελεσματικός λόγος συμπίεσης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 8:1 και 14:1 και συνιστάται βενζίνη premium-αμόλυβδη.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το σύστημα μεταβλητής σχέσης συμπίεσης παρουσιάσθηκε από την Nissan το 2016 στο Paris Motor Show.

Σχήμα: Μηχανισμός μεταβλητής σχέσης συμπίεσης

Προηγμένα ηλεκτρονικά

Το  νέο Altima 2019 θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Nissan ProPILOT Assist, το οποίο θα είναι και η βάση για τα αυτόνομα οχήματα του μέλλοντος και θα βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας. Μια μπροστινή κάμερα υποστηριζόμενη από ένα ραντάρ και άλλους αισθητήρες και ένας περισσότερο εξελιγμένος  εγκέφαλος ECU, θα κρατά το όχημα στο κέντρο της λωρίδας οδήγησης ενώ θα προσφέρει και άλλες δυνατότητες ελέγχου της ταχύτητας και της ασφάλειας οδήγησης.

Το  Altima 2019 θα έχει επίσης  σύστημα αυτόματης πέδησης καθώς και  σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Δείτε τις γωνίες μεταβολής του μηχανισμού στο https://flixel.com/cinemagraph/k1cyw07i3fcy1qg5m6wl/

Δείτε πως εργάζεται  στο σχετικό βίντεο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter