Κίνηση με φυσικό αέριο και… στόμιο πλήρωσης

Μικρά μυστικά: Η πρώτη βαλβίδα του συστήματος, η λειτουργία της και η προσοχή που απαιτείται κατά την πλήρωση.
 
Το στόμιο πλήρωσης φυσικού αερίου και το στόμιο πλήρωσης ρεζερβουάρ βενζίνης βρίσκονται στη δεξιά (ή την αριστερή) πλευρά του οχήματος και εργοστασιακά κάτω από το καπάκι της τάπας του ρεζερβουάρ.

kinisi2

Βαλβίδα αντεπιστροφής με φίλτρο

Στα στόμια πλήρωσης αερίου για το φυσικό αέριο είναι ενσωματωμένη μια βαλβίδα αντεπιστροφής με φίλτρο. Κατά την πλήρωση, πιέζεται η βαλβίδα αντεπιστροφής από το εισερχόμενο αέριο κόντρα στη δύναμη του ελατηρίου. Το αέριο εισέρχεται με πίεση έως 260 bar στα δοχεία φυσικού αερίου. Μέσω του φίλτρου αφαιρούνται οι χονδρές ακαθαρσίες, οι οποίες μπορεί να περιέχονται στο φυσικό αέριο.

Το φίλτρο στο στόμιο πλήρωσης του φυσικού αερίου καθαρίζεται μέσω της εκτόνωσης της πίεσης η οποία προκαλείται κατά την αφαίρεση του συνδέσμου πλήρωσης του συστήματος ανεφοδιασμού φυσικού αερίου. Με τον τρόπο αυτό το φίλτρο δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση.

kinisi4

Προσοχή

Απαιτείται προσοχή, ώστε η μονωτική τσιμούχα στο στόμιο πλήρωσης φυσικού αερίου να βρίσκεται ακόμη στην προβλεπόμενη θέση του.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης, υπάρχει μπροστά και πίσω από τη βαλβίδα αντεπιστροφής η ίδια πίεση αερίου. Η βαλβίδα αντεπιστροφής κλείνει πάλι μέσω ελατηρίου.

kinisi3

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

 

Σεμινάρια Επόμενου Μήνα
car air conditioning banner october

Σεμινάριο "Κλιματισμός Α/C" 6-10 Aπριλίου 2020

Αποκτήστε Βεβαίωση Κατάρτισης με Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Δηλώστε Συμμετοχή...
4 seminars ccan bus

4 Μοναδικά Σεμινάρια μέσω Υπολογιστή (Webinar) 26, 27, 30 & 31 Μαρτίου 2020

Πετρελαιοκινητήρες Honda Civic & CRV - 1.6 iDTEC (120PS & 160 PS), Honda Can Bus, CAN-bus Skoda (VAG) & CAN-bus Opel – Συμβατικά οχήματα, Opel Ampera/Volt Can Bus – Lin Bus – Συντήρηση & Service
Δηλώστε Συμμετοχή...