Καθορισμός Ποιότητας Ελαστικών

Οι κατηγορίες ποιότητας μπορούν να βρεθούν όπου εφαρμόζονται στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού ανάμεσα στο άκρο του πέλματος και το τμήμα μέγιστου πλάτους. 

Για παράδειγμα:

TREADWEAR (ΦΘΟΡΑ ΠΕΛΜΑΤΟΣ) 200  
TRACTION (ΠΡΟΣΦΥΣΗ) AA  
TEMPERATURE (ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ) Α 

Φθορά πέλματος

Η διαβάθμιση της φθοράς του πέλματος είναι ένα συγκριτικό στοιχείο που βασίζεται στον βαθμό φθοράς του ελαστικού όταν δοκιμάζεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε μια σειρά δοκιμών που προκαθορίζονται από την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, ένα ελαστικό που έχει διαβαθμιστεί με 150 θα αντέχει μιάμιση φορά (1½) παραπάνω σε σχέση με ένα ελαστικό που έχει διαβαθμιστεί με 100, σε μια σειρά ελέγχων. Η σχετική απόδοση των ελαστικών εξαρτάται από τις πραγματικές συνθήκες της χρήσης τους, όμως, μπορεί να αποκλίνει σημαντικά από την κανονική εξαιτίας μεταβολών στις συνήθειες οδήγησης, τις πρακτικές συντήρησης και τις διαφορές στα χαρακτηριστικά του δρόμου και τις καιρικές συνθήκες. Οι διαβαθμίσεις αυτές είναι μαρκαρισμένες στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών των επιβατικών αυτοκινήτων. Τα ελαστικά που διατίθενται σαν βασικός ή σαν προαιρετικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου σας είναι δυνατόν να διαφέρουν σε σχέση με τη διαβάθμιση. 

Πρόσφυση – AA, A, B & C 

Οι διαβαθμίσεις πρόσφυσης από πιο ψηλά προς πιο χαμηλά είναι AA, Α, Β και C και αντιπροσωπεύουν την ικανότητα του ελαστικού να σταματήσει σε υγρό οδόστρωμα καθώς μετράται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε προκαθορισμένες επιφάνειες ασφάλτου και τσιμέντου. Ένα ελαστικό με διαβάθμιση C έχει την πιο φτωχή απόδοση πρόσφυσης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η διαβάθμιση πρόσφυσης που έχει καθοριστεί για αυτό το ελαστικό βασίζεται σε έλεγχους πρόσφυσης με πέδηση στην ευθεία και δεν περιλαμβάνει χαρακτηριστικά επιτάχυνσης, στροφής, υδρολίσθησης, ή μέγιστης πρόσφυσης.

Θερμοκρασία – A, B & C 

Οι διαβαθμίσεις θερμοκρασίας είναι Α, (η υψηλότερη), Β και C και αντιπροσωπεύουν την αντίσταση του ελαστικού στη δημιουργία θερμότητας και στη διάχυσή της, όταν δοκιμάζονται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες σε ειδικό εσωτερικό εργαστηριακό τεστ τροχών. Παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν τον εκφυλισμό του υλικού του ελαστικού και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής του. Οι διαβαθμίσεις Β και Α αντιπροσωπεύουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης στον εργαστηριακό τροχό δοκιμών σε σχέση με τα ελάχιστα απαιτούμενα από το νόμο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ  - Θερμοκρασία ελαστικού

Η διαβάθμιση της θερμοκρασίας ισχύει για ένα ελαστικό που έχει κανονική πίεση και δεν είναι υπερφορτωμένο. Η υπερβολική ταχύτητα, η χαμηλότερη πίεση, μαζί ή ξεχωριστά, μπορούν να προκαλέσουν την αύξηση της θερμοκρασίας του ελαστικού και το ξαφνικό σκάσιμό του. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου και σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Και για το βάθος πέλματος ελαστικών πως το μετράμε?

Με τον φτηνότερο τρόπο. Μοιράστε το σαν ειδικό εργαλείο ή σαν την δική σας επαγγελματική κάρτα με τα στοιχεία σας!

tires6

Για περισσότερες πληροφορίες - Απεικόνιση: 201 6006430-31 ή στο http://www.apeikonish.gr/wp/?page_id=811

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter