Ασύρματη μέτρηση ροπής κινητήρα

Νέα τεχνολογικα δεδομένα έρχονται να βελτιώσουν την απόδοση της ηλεκτρονικής διαχείρησης του κινητήρα.

Ένα νέο επαναστατικό ασύρματο σύστημα για τη μέτρηση της ροπής των κινητήρων έχει αναπτύξει η εταιρεία TECAT, που μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε ένα πλαίσιο - βολάν κινητήρα προσφέροντας άμεση μέτρηση της ροπής του στροφαλοφόρου άξονα. Η λύση βασίζεται σε ένα τυπικό ασύρματο σύστημα μέτρησης που θα χρησιμοποιεί μια διαδικασία ελέγχου τηλεμετρίας της ροπής και το οποίο θα είναι τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου του πλαισίου - βολάν.

texnologia-img-03

Σύστημα μέτρησης & ασύρματης μεταφοράς-επεξεργασίας δεδομένων WISER 2000 της TECAT.

Είναι φτιαγμένο για να αντέχει τη σκληρή χρήση σε περιβάλλον με ακραίες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε ένα βολάν, είναι αρκετά συμπαγή για να χωρέσει στα στενά περιθώρια του χώρου λειτουργίας του βολάν και μπορεί να παρέχει ακριβή δεδομένα ροπής μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Το προϊόν επιτρέπει στους μηχανικούς να καθορίσουν την βέλτιστη λειτουργία του κινητήρα προσαρμόζοντας τα δεδομένα της ροπής σε όλες της απαιτήσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες δοκιμές επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία του συστήματος μέτρησης.Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η εταιρεία TECAT έχει επίσης αναπτύξει ένα σύστημα μέτρησης και ασύρματης μεταφοράς-επεξεργασίας δεδομένων ροπής αξόνων το WISER 2000, όπου το ασύρματο σύστημα έχει την δυνατότητα να μετρήσει την επιτάχυνση 3 αξόνων, την βαρομετρική πίεση και την θερμοκρασία περιβάλλοντος, όλα σε μία απίστευτα μικρή κατασκευή.

texnologia-img-02

Πλαίσιο - βολάν με σύστημα για τη μέτρηση της ροπής των κινητήρων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin