Ποιο είναι τo Volkswagen Ι.D. R Pikes Peak Racer; Θα κερδίσει το διάσημο Hill Climb; [Video]

Το τελευταίο project της Volkswagen για το μηχανοκίνητο αθλητισμό οχήματα έχει ονομαστεί: I.D. Το R Pikes Peak είναι ο τίτλος του πλήρως ηλεκτρικού πρωτότυπου αγωνιστικού αυτοκινήτου, με το οποίο η Volkswagen θα αγωνιστεί στο Pikes Peak International Hill Climb στις 24 Ιουνίου 2018 στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις τροχούς κίνηση, συνδυάζει τον ρόλο του πρεσβευτή για το μέλλον, της οικογένειας των ηλεκτρικών I.D.  με την πιο σπορ σειρά προϊόντων Volkswagen, τα μοντέλα R GmbH.
Ταυτόχρονα, είναι επίσης το πρώτο βήμα προς την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Volkswagen R και της Volkswagen Motorsport. Η μάρκα Volkswagen σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα από 20 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Η κατασκευή του πρώτου μοντέλου παραγωγής στην η οικογένεια I.D.  προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019 στο Zwickau, στην περιοχή της Σαξονίας της Γερμανίας.

Το I.D. R Pikes Peak, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο αγωνιστικό (ένας δρομέας στην κυριολεξία) που ελπίζει ότι θα του δώσει την ευκαιρία να κερδίσει το σημερινό ρεκόρ όλων των ηλεκτρικών αγώνων στο εμβληματικό σιρκουϊ. Πρόκειται για ένα project που αποδίδει ισχύ 680 ίππων και ροπή 650 Nm με ένα συνολικό βάρος μικρότερο από 1.100 κιλά. Ως αποτέλεσμα έχει να καλύπτει τα 0-100 σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, είναι δηλαδή ταχύτερο και από Formula 1 & Formula E.

Αλλά με την Volkswagen να εισέρχεται στο Pikes Peak με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά - και τη μάρκα να θέλει να φέρει κάποια σημαντικά ηλεκτρικά μοντέλα στην παραγωγή, ποιο ακριβώς είναι το στοίχημα στις 24 Ιουνίου;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter