Η Toyota ελέγχει ένα σύστημα κοινής χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων το οποίο δεν χρησιμοποιεί κλειδιά [Video]

Η Toyota έχει σχεδιάσει και δοκιμάζει ένα νέο σύστημα κοινής χρήσης αυτοκινήτων (ενοικίασης). Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πόρτες και να ξεκινήσουν τα αυτοκίνητά τους με τα smartphones τους. Με αυτό το σύστημα (Smart Key Box), εξαλείφεται η ανάγκη για ένα φυσικό κλειδί.

Το Smart Key Box λειτουργεί μέσω ασύρματων σημάτων. Η Toyota ελπίζει ότι με αυτό το σύστημα θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να  ενοικιάζουν τα αυτοκίνητά τους και να αποτελούν ένα άλλο μοντέλο αυτοκινήτων κοινής χρήσης χωρίς να χρειάζονται αντίγραφα κλειδιών. Η Toyota θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και να επιτρέπουν και σε άλλους να εισέλθουν στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδιά. Η συσκευή βρίσκεται στο ντουλαπάκι του ταμπλό και δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση στο ίδιο το όχημα. 

toyota2

Η Toyota συνεργάστηκε με την εταιρεία Getaround μια εταιρεία υπηρεσιών αυτοκινήτων κοινής χρήσης. Όπως αναφέρει το Reuters, η Getaround έλαβε μια επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα ταμείο που διαχειρίζεται η Toyota. Με την επένδυση αυτή στη Getaround, η Toyota δείχνει ενδιαφέρον για επέκταση στην κοινή χρήση αυτοκινήτων.

"Ο στόχος μας στη Getaround ήταν πάντα να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να μοιράζονται αυτοκίνητα παντού", δήλωσε ο Sam Zaid, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Getaround. «Η ενσωμάτωση της εμπειρίας μας και η τεχνολογία κοινής χρήσης αυτοκινήτων με τις δραστηριότητες της Toyota σε όλες τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ανοίγει νέες ευκαιρίες στους πελάτες της Toyota και στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ανταλλαγής αυτοκινήτων».

toyota3Η Toyota λέει ότι τα τηλέφωνα των χρηστών θα λάβουν κωδικούς έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κουτί του έξυπνου κλειδιού το οποίο βρίσκεται μέσα στα οχήματα κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Όταν τοποθετείτε το τηλέφωνο κοντά στο όχημα, οι κωδικοί επιβεβαιώνονται μέσω του συστήματος Bluetooth. Οι άνθρωποι μπορούν να ξεκλειδώσουν και να ενεργοποιήσουν τα οχήματα με το Smart Key Box. Οι άνθρωποι που κατέχουν οχήματα με αυτό το σύστημα θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια επιπλέον χρήματα με την έχτρα μίσθωση και του δικού τους αυτοκινήτου.
 
Αν αυτό το πείραμα αποδειχθεί επιτυχές, η Toyota μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην Ιαπωνία σε μια επιχείρηση μη επανδρωμένων αυτοκινήτων. Υπάρχουν κάποια σχέδια για να εξερευνηθούν τα πλεονεκτήματα του Smart Key Box και σε άλλα είδη επιχειρήσεων. Η Toyota δεν είπε πόσο θα κοστίσει το Smart Key Box ή αν θα είναι πρότυπο στα οχήματά της.

Δείτε το σχετικό Video από την Toyota Αυστραλίας που ήδη έχει προωθείται ένα αντίστοιχο σχετικό πρόγραμμα.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin