Τροχός Orbital: Μεταμορφώστε το συμβατικό σας «βαρετό» ποδήλατο σε ηλεκτρικό 2Χ2! [video]

Χρόνος αλλαγής λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα. Όπως πολλά από τα δημοφιλή μέσα μεταφοράς κάνουν τη μετάβαση στις ηλεκτρικές εκδοχές τους, έτσι και τα ποδήλατα σίγουρα δεν μένουν πίσω. Όμως ένα αμιγώς ηλεκτρικό ποδήλατο έχει μεγάλο κόστος απόκτησης, αυξημένο βάρος κάνοντας δύσκολη τη μεταφορά του σε έναν όροφο ή μέσα στο διαμέρισμά σας, και οι συμβατικές σχάρες μεταφοράς ποδηλάτων για τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να υποστηρίξουν το επιπλέον βάρος ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου

orbital 3

Μια εταιρεία με το όνομα GeoOrbital φαίνεται να έχει την ιδανική λύση για τους ποδηλάτες. Ο τροχός GeoΟrbital είναι ένα αυτοφερόμενο ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ποδήλατο αντικαθιστώντας τον μπροστινό τροχό. Σε χρόνο λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, ο τροχός GeoOrbital θα σας απαλλάξει από τον ιδρώτα των πρωινών σας μετακινήσεων με το ποδήλατο.

Αν και υπάρχουν πολλές παρόμοιες λύσεις, οι περισσότερες εστιάζουν στην τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού μοτέρ στον άξονα του πίσω τροχού ενός ποδηλάτου ή στο πλαίσιό του, ο τροχός GeoΟrbital είναι διαφορετικός. Αντικαθιστά πλήρως τον μπροστινό τροχό, καθώς το μοτέρ ισχύος 500W και η μπαταρία αποτελούν μέρος του ίδιου του τροχού.

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί διαθέτουν υψηλής ποιότητας κυψέλες της Panasonic και διατίθενται σε δύο μεγέθη, 6Αh αυτονομίας 20 χιλιόμετρων και 10Ah αυτονομίας 32 χιλιόμετρων. Η τελική ταχύτητα είναι 32 χλμ/ώρα και φυσικά, όσο περισσότερο κάνετε πετάλι, τόσο πιο μακριά θα φτάσετε. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Τα λάστιχα του τροχού είναι κατασκευασμένα από υψηλής πυκνότητας αφρώδες υλικό έτσι ώστε να μην σας «πιάσει» ποτέ λάστιχο. Με απλά λόγια, ο τροχός είναι σχεδιασμένος για άνεση, αξιοπιστία και απόδοση. Και επειδή αντικαθιστά τον μπροστινό τροχό και δεν τροποποιεί το σύστημα κίνησης του πίσω τροχού με την αλυσίδα και τα πετάλια, ουσιαστικά αποκτάτε κίνηση και στους δύο τροχούς, κάτι που όπως και σε ένα αυτοκίνητο, σας προσφέρει μεγαλύτερη ευστάθεια και έλεγχο σε περιπτώσεις που οι συνθήκες του δρόμου δεν είναι οι ιδανικότερες, πχ αν υπάρχει πάγος.

Παίρνετε το ποδήλατό σας, αφαιρείτε τον μπροστινό τροχό, τοποθετείτε τον τροχό GeoOrbital στη θέση του, κουμπώνετε το χειριστήριο ελέγχου της ταχύτητας στο τιμόνι και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Η μπαταρία είναι αφαιρούμενη, που σημαίνει ότι μπορείτε να την πάρετε μέσα στο σπίτι για να την φορτίσετε. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το κινητό σας μέσω USB. Και ακριβώς επειδή ο τροχός και η μπαταρία αφαιρούνται, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σχάρα μεταφοράς ποδηλάτου που ήδη έχετε στο αυτοκίνητό σας.

orbital 7

Ο τρόπος λειτουργίας του τροχού είναι απλός: Αντί για ακτίνες, διαθέτει μια τριγωνική πλήμνη (σαν 3 ακτίνες) με τρεις μικρότερους τροχούς οι οποίοι εφάπτονται στο εσωτερικό της ζάντας. Και όπως ένα σετ γραναζιών, αυτοί οι μικρότεροι τροχοί που παίρνουν κίνηση από το μοτέρ, αγκαλιάζουν εσωτερικά τη ζάντα και περιστρέφουν τον τροχό του ποδηλάτου.

Σε διάρκεια 2 χρόνων, η ομάδα μηχανικών που έφυγαν από τις εταιρείες SpaceX και Ford για να δημιουργήσουν την GeoΟrbital, εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή λύση. Κατασκεύασαν ένα προϊόν που είναι ισχυρό, προσιτό και εξαιρετικά εύκολο να τοποθετηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Τον Μάιο του 2016 ξεκίνησαν στο Kickstarter να εξασφαλίσουν την αναγκαία χρηματοδότηση, με στόχο τα 75,000 δολάρια, και κατέρριψαν όλα τα ρεκόρ συγκεντρώνοντας 375% σε μόλις 3 ημέρες, με τη χρηματοδότηση να αγγίζει συνολικά τα 1,261,222 δολάρια στις 15 Ιουνίου, όποτε και έληξε. Ο τροχός GeoOrbital έχει δοκιμαστεί σε εκατοντάδες ποδήλατα διαφορετικών τύπων. Είναι διαθέσιμος σε δύο μεγέθη ώστε να καλύπτει το 95% όλων των ποδηλάτων για ενήλικες. Εάν το ποδήλατό σας έχει μπροστινό τροχό 26 in, ή 700c (ταιριάζει επίσης σε 28in και 29in) και δεν είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα, τότε ο τροχός GeoOrbital ταιριάζει!

Ο τροχός είναι κατασκευασμένος με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι ισχυρός και γρήγορος, για να μπορείτε να επιταχύνετε μαζί με τα αυτοκίνητα στις διασταυρώσεις και να μπορείτε να φτάσετε ταχύτερα στον προορισμό σας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter