Νέο e-POWER: Το πρωτοποριακό σύστημα κίνησης 100% με ηλεκτρικό μοτέρ θέτει μια νέα πορεία προς τα εμπρός για τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα (EVs) [video]

Το EVolution είναι ένα μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που καλύπτει τις εξελίξεις στην τεχνολογία EV, τα έξυπνα συστήματα μεταφορών και τη νέα σκέψη σχετικά με τους ρόλους των αυτοκινήτων στη μελλοντική κοινωνία. Οι εκθέσεις αυτές βασίζονται στην Nissan Intelligent Mobility και παρέχουν πληροφορίες για τη νέα εποχή μηδενικής θνησιμότητας, οδήγησης με μηδενικές εκπομπές και πως τα αυτοκίνητα επόμενης γενιάς θα λειτουργήσουν ως συνεργάτες των οδηγών για να διατηρήσουν τον μοναδικό ενθουσιασμό της οδήγησης ζωντανής.

2 new power1

Παραθέτουμε την συνέντευξη του Επικεφαλής Μηχανικoού του Powertrain της Nissan.

2 new power6

Naoki Nakada, Επικεφαλής Μηχανικός Powertrain

ΕΡ.1: Σε τι διαφέρει το e-POWER από τις συμβατικές υβριδικές μονάδες ισχύος;

2 new power4

Το e-POWER χρησιμοποιεί μόνο μια μπαταρία υψηλής απόδοσης - ποτέ ο κινητήρας δεν θα οδηγήσει τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Το e-POWER, ταξινομημένο ως ένα Hybrid Series, είναι ένα  σειριακό πρωτοποριακό σύστημα κίνησης για αυτοκίνητα μοντέλων της Ιαπωνίας που διαθέτουν κινητήρα που περιλαμβάνει βενζινοκινητήρα, γεννήτρια ισχύος, αναστροφέα και κινητήρα. Η μόνη λειτουργία του βενζινοκινητήρα είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για την μπαταρία. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία EV από το Nissan LEAF, το δημοφιλέστερο καθαρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία, το e-POWER προσφέρει την ίδια υψηλή απόδοση με το LEAF.

ΕΡ.2: Σε τι διαφέρει το e-POWER από το Nissan LEAF;

2 new power3

Το e-POWER παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον κινητήρα ενώ λειτουργεί.

Όπως και το Nissan LEAF, το e-POWER οδηγεί τους τροχούς του αυτοκινήτου μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα. Ο οδηγός απολαμβάνει την ηρεμία, την ισχυρή ροπή και άλλα χαρακτηριστικά απόδοσης του Nissan LEAF.

ΕΡ.3: Ποια είναι τα οφέλη της μονάδας κινητήρα του e-POWER;

2 new power9

Από την επιτάχυνση μέχρι την πέδηση, το e-POWER προσφέρει εξαιρετική απόκριση και ακριβή έλεγχο.

Το e-POWER παράγει μαζική ροπή σχεδόν στιγμιαία όταν πιέζεται το πεντά γκαζιού, παρέχοντας άμεση ισχύ και επιτάχυνση στους τροχούς. Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης αναγεννητική πέδηση, η οποία χρησιμοποιεί τον κινητήρα για να επιβραδύνει το αυτοκίνητο. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο της ταχύτητας του αυτοκινήτου, διπλασιάζοντας την μπαταρία και μειώνοντας τη φθορά των τακάκια.

ΕΡ.4: Πότε χρησιμοποιεί το e-POWER τον κινητήρα για να φορτίσει την μπαταρία;

2 new power8

Το e-POWER είναι ένα έξυπνο σύστημα σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί τη λειτουργία με μπαταρία και να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου.

Ο κινητήρας του e-POWER παράγει ηλεκτρική ενέργεια γρήγορα και αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Ο κινητήρας είναι τόσο αθόρυβος, που ο ήχος του ουσιαστικά ακυρώνεται από τους ήχους του ανέμου και του δρόμου. Πρακτικά, τα αυτοκίνητα e-POWER είναι τόσο αθόρυβα όσο τα καθαρά ηλεκτρικά οχήματα.

ΕΡ.5: Ποια ήταν τα βασικά ζητήματα ανάπτυξης του e-POWER;

2 new power7

Ο πρώτος στόχος ήταν η επίτευξη της βέλτιστης διαχείρισης της ενέργειας "πώς να παράγουμε την ισχύ για να οδηγούμε αυτοκίνητο - αυτοκίνητο".

Για να επιτευχθεί ισχύς κινητήρα ίση με εκείνη του Nissan LEAF, ήταν απαραίτητο να χωριστεί η κατανάλωση ενέργειας μεταξύ του κινητήρα και της μπαταρίας. Ένας μικρός κινητήρας θα ήταν ανεπαρκής, οπότε τροποποιήσαμε τον βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με στόχο την επίτευξη βέλτιστων επιδόσεων κάτω από τις συνθήκες οδήγησης της Ιαπωνίας. Χάρη στη γνώση που αποκτήθηκε από χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη του Nissan LEAF, επιτύχαμε στο σχεδιασμό ενός βέλτιστου συστήματος διαχείρισης ενέργειας. Η μπαταρία του e-POWER έχει μόλις το ένα εικοστό της χωρητικότητας του LEAF και είναι ενσωματωμένη σε ένα πολύ συμπαγές σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό το έξυπνο σύστημα μπορεί να είναι εξοπλισμένο σε συμπαγή οχήματα χωρίς να διακυβεύεται ο εσωτερικός χώρος.

Σημείωση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το e-POWER, ανατρέξτε στο newsroom μας: https://newsroom.nissan-global.com/releases/161102-02-e

2 new power2

Nissan Intelligent Power: ενεργοποίηση του δυναμικού των EVs περαιτέρω

Το e-POWER αποτελεί μέρος της Nissan Intelligent Power, η οποία παρουσιάζει πιο αποδοτικές τεχνολογίες ενώ αυξάνει την οδηγική απόλαυση στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επί του παρόντος, η Nissan έχει σχεδιάσει τα μοντέλα e-POWER του Note για λανσάρισμα στην Ιαπωνία και εξετάζει την υποδομή ενεργειακού εφοδιασμού άλλων χωρών για τον προσδιορισμό του καλύτερου ηλεκτρικού συστήματος κίνησης για κάθε αγορά. Η Nissan στοχεύει να παράγει αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνητους κινητήρες για πελάτες παγκοσμίως.

Δείτε τα σχετικά video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter