Νέα ηλεκτρονικά συστήματα διεύθυνσης

Στρίβοντας προς την κινητικότητα του μέλλοντος

Μία νέα γενιά συστημάτων υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης δίνονται σαν λύσεις κινητικότητας από την Bosch.

Τα νέα Ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης της διεύθυνσης της Bosch, με την ονομασία Servolectric®, για επιβατικά αυτοκίνητα, με στόχο την ασφάλεια, την οικονομία, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, την άνεση αλλά και το μέλλον, προσφέρονται σε τρεις εκδόσεις.

Όλες οι εκδόσεις αφορούν επιβατικά οχήματα και διακρίνονται ανάλογα με την θέση της ηλεκτρικής υποβοήθησης στο σύστημα διεύθυνσης, πχ αν η υποβοήθηση βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού ή στην κρεμαγιέρα, ανάλογα με τον τύπο του μηχανισμού κίνησης αλλά και ανάλογα με την απαιτούμενη δύναμη της υποβοήθησης.

Οι εκδόσεις αυτές περιγράφονται με τις ονομασίες, EPSc (Μονάδα υποβοήθησης στην κολώνα του τιμονιού), EPSdp (Μονάδα υποβοήθησης με δευτερεύον πηνίο), EPSapa (Μονάδα με παράλληλη αξονική υποβοήθηση), και θα περιγραφούν στην συνέχεια.

EPSc - Μονάδα υποβοήθησης στην κολώνα του τιμονιού

EPSapa (Μονάδα με παράλληλη αξονική υποβοήθηση)

EPSdp Μονάδα υποβοήθησης με δευτερεύον πηνίο

Ένα από τα πλεονεκτήματα των παραπάνω συστημάτων αφορά κυρίως την λειτουργία έκτακτης ανάγκης, όπου σε περίπτωση βλάβης ένα δεύτερο βοηθητικό σύστημα λειτουργίας συνεχίζει την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Γενικά στοιχεία

Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης Servolectric® ελέγχει και βοηθά το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος με την χρήση ενός έξυπνα ελεγχόμενου ηλεκτρικού κινητήρα. Με βάση το σήμα διεύθυνσης από τον αισθητήρα ροπής, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου υπολογίζει την βέλτιστη υποβοήθηση για το σύστημα διεύθυνσης και αποστέλλει αυτές τις πληροφορίες στον ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος στη συνέχεια παρέχει τη αναγκαία δύναμη υποβοήθησης.

Το Servolectric® πληρεί τις απαιτήσεις για τις κατηγορίες όλων των επιβατικών αυτοκινήτων, ακόμη και για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα με μόνο τρεις παραλλαγές όπως αναφέρθηκαν.
Ανάλογα με την παραλλαγή, η ροπή του ηλεκτρικού μοτέρ, ο οποίος αποτελεί και κοινό εξάρτημα κάθε συστήματος, μεταφέρεται με διάφορους τρόπους.

Στην έκδοση με παράλληλη αξονική υποβοήθηση μεταδίδεται η ροπή στο σύστημα του κανόνα διεύθυνσης με την χρήση ενός ατέρμονα κοχλία όπου ένα εξωτερικό περικόχλιο, με εσωτερική επαφή ένσφαιρους τριβείς (μπιλιες), περιστρέφεται από τον ηλεκτροκινητήρα με την χρήση ενός οδοντωτού ιμάντα.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter