Λειτουργικό iOs ή Android;


Μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των πολυεθνικών Apple και Google για την κατάκτηση της οθόνης πληροφοριών του αυτοκινήτου όπου κάθε μία θέλει να αντικαταστήσει την όποια εφαρμογή του κατασκευαστή με το αντίστοιχο δικό της λειτουργικό για κινητά τηλέφωνα «iOs» ή «Android».

Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν επενδύσει στην κατασκευή ενός “έξυπνου” περιβάλλοντος της οθόνης πληροφοριών του αυτοκινήτου το οποίο είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με το smartphone του οδηγού, θα του παρέχει ευκολίες όπως φωνητική πλοήγηση, αποτροπή του οδηγού από την χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση και άλλες εφαρμογές. Ακόμα οι κολοσσοί της τεχνολογίας δεν έχουν αποκαλύψει πλήρως τις τεχνολογικές τους δημιουργίες αλλά καταφέραμε με μια έρευνα να αποσπάσουμε κάποιες πληροφορίες.

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθώντας να δημιουργήσουν οικειότητα και άνεση στον οδηγό με το περιβάλλον της οθόνης πληροφοριών του αυτοκινήτου καταφέρανε να δημιουργήσουν κάποια συστήματα λίγο πολύπλοκα για τον μέσο οδηγό με αποτέλεσμα η χρήση να είναι είτε περιορισμένη σε σχέση με τις ικανότητες του συστήματός είτε ελάχιστη λόγω μη φιλικού προς τον χρήστη σχεδιασμού.

Σε αυτό το σημείο έρχονται οι δύο εταιρίες Apple και Google που έχουν το 70% της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως να συμβάλουν με το ήδη γνωστό περιβάλλον κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει η κάθε μια, με αποτέλεσμα αυτό να είναι πιο οικείο στον χρήστη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter