Ηλεκτροκίνηση από την Bosch - 6 Εξαρτήματα και το κιτ έτοιμο!

Ενισχύει τις νέες εκδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων με ρυθμούς turbo. Μια νέα εποχή των αρθρωτών εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Από το κινούμενο πλαίσιο στο ηλεκτρικό όχημα σε 12 έως 18 μήνες.» Αυτή ήταν η δήλωση του Harald Kroger, προέδρου της Automotive Electronics της Bosch, κατά τη διάρκεια μιας τεχνικής παρουσίασης μεταφορών.

Ο Kroger αναφερόταν στο νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης 48-volt της Bosch, το οποίο αποτελείται από έξι εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ευρύ φάσμα ελαφρών οχημάτων.

Το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεμάτο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που ξεκίνησαν από το απαγορευτικό κόστος ανάπτυξης και εμπορίας ενός νέου αυτοκινήτου. Η Tesla ξεχωρίζει ως μια επιτυχία, μέχρι στιγμής, λόγω των επενδυτών μες μεγάλες τσέπες και του ενθουσιασμού του κοινού. Αλλά μεγάλο μέρος αυτής της επένδυσης πήγε σε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης σε ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.
Το σύστημα κίνησης της Bosch δίνει στους αρχάριους μία άκρη, φροντίζοντας ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης και αφήνοντας τους να αναπτύξουν ένα κινούμενο πλαίσιο έτοιμο να δεχτεί μπαταρίες και μοτέρ.

Τα ηλεκτρόνια συναντούν το δρόμο

Κατά τη διάρκεια επιδείξεων σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Bosch στη Γερμανία, η εταιρία παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο υλοποίησε το σύστημα σε ένα σκούτερ, ένα μικρό επιβατικό αυτοκίνητο και ένα ελαφρύ φορτηγό. Αντίστοιχη παρουσίαση έκανε και στο Λονδίνο αλλά γι’ αυτό έχουμε και video που θα το παρακολουθήσετε σύντομα.

bosch3

Ηλεκτρικό e-scooter Govecs

Ο Γερμανός κατασκευαστής ηλεκτρικών σκούτερ Govecs χρησιμοποίησε το σύστημα της Bosch για να αναζωογονήσει το Simson KR51, γνωστό ως Schwalbe, ένα δημοφιλές σκούτερ από την πρώην Ανατολική Γερμανία. Το Schwalbe, το οποίο ξεκίνησε την παραγωγή στη δεκαετία του 1960, χρησιμοποίησε έναν μονοκύλινδρο δίχρονο κινητήρα και έδωσε στους ΑνατολικοΓερμανούς φθηνές μεταφορές.

Κοιτάζοντας προς τα εμπρός το 2017, η ηλεκτρική έκδοση του Govecs & Schwalbe έχει τη δυνατότητα να μειώσει την κυκλοφορία και τη ρύπανση στην πλέον ενωμένη Γερμανία. Το μοντέλο διατηρεί τον κλασικό σχεδιασμό του προκατόχου του, αλλά χρησιμοποιεί κινητήρα 4 κιλοβάτ και μπαταρία 2,4 κιλοβατώρες από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της Bosch.

Αυτό του δίνει κορυφαία ταχύτητα 28 μίλια / ώρα και αυτονομία περίπου 40 μιλίων. Προσθέστε άλλη μια μπαταρία και η αυτονομία αυτή διπλασιάζεται. Αυτές οι προδιαγραφές θα λειτουργούσαν για μια μεγάλη πόλη, όπως το Βερολίνο ή τη Νέα Υόρκη.

bosch1

Το Start-up του E-scooter Govecs ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει το αρθρωτό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Bosch για να αναγεννήσει το σκούτερ της Schwalbe της δεκαετίας του 1960, προσφέροντας στους νοσταλγούς μια σύγχρονη νότα.

Ηλεκτρικό όχημα e-Go Life

Ομοίως, η εκκίνηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου e.Go Mobile εφάρμοσε το αρθρωτό σύστημα της Bosch σε ένα μικρό αυτοκίνητο, τεσσάρων επιβατών, το Life. Σε αυτή την εφαρμογή, το Life. μπορεί να φτάσει τα 100 μίλια με μέγιστη ταχύτητα περίπου 65 mph. Ένα μικρό όχημα όπως αυτό θα ήταν κατάλληλο για μια τυπική ευρωπαϊκή μετακίνηση, αν και μπορεί να φαίνεται μικρή για τις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ.
Πιο εντυπωσιακά, το e.Go λέει ότι το Life θα έχει σαν βάση τα 15.900 ευρώ (18.233$).

Η Bosch συνεργάστηκε επίσης με τη γερμανική ταχυδρομική υπηρεσία Deutsche Post για την ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης του ηλεκτρικού φορτηγού διανομής το StreetScooter. Το τετράτροχο StreetScooter αποτελείται από μια καμπίνα δύο ατόμων και ένα χώρο φόρτωσης φορτίων.

bosch2

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης 48-volt της Bosch παρέχει αρκετή ισχύ για τα ελαφρά, αστικά οχήματα, όπως το e.Go Life.

Τα στοιχεία κατασκευής ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV)

Το σύστημα της Bosch και η δήλωση του Kroger σχετικά με τους χρόνους ανάπτυξης υπογραμμίζουν τη σχετική απλότητα των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης σε σύγκριση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από α) ηλεκτρικό μοτέρ, β) μπαταρία, γ) μονάδα ελέγχου, δ) φορτιστή και ακόμη και ε) μονάδα οθόνης για τον οδηγό και στ) εφαρμογή smartphone για απομακρυσμένες λειτουργίες. Η εταιρεία αναφέρει την επεκτασιμότητα του συστήματος, καθώς ο πελάτης θα μπορούσε να το προσαρμόσει σε διαφορετικούς τύπους οχημάτων και να προσθέσει μπαταρίες για να αυξήσει την εμβέλεια. Ενώ το σύστημα κίνησης 48 volt είναι διαθέσιμο τώρα, η Bosch διαθέτει ένα άλλο σύστημα στην αγορά που λειτουργεί για μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία ονομάζει eAxle.

Bosch e-Axle

Το σύστημα αυτό συνδυάζει ηλεκτρικό μοτέρ, μειωτήρα και διαφορικό σε ένα συμπαγές μονοκόμματο τμήμα. Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα του eAxle κυμαίνεται από 50 έως 300 kilowatts, καθιστώντας το κατάλληλο για οτιδήποτε από οτιδήποτε μικρό που οδηγείται σε μια πόλη μέχρι ένα πολυτελές όχημα μεγέθους Tesla.

Η Bosch αναμένει ότι το eAxle θα τεθεί σε παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Η διαθεσιμότητα των αρθρωτών ηλεκτρικών μονάδων κίνησης, σε συνδυασμό με εκτός του ραφιού εξαρτήματα ανάρτησης και διεύθυνσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό εκκινήσεων νέων εταιρειών για ηλεκτρικά οχήματα.

bosch4

Η Bosch αναπτύσσει αυτό που ονομάζει eAxle, συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα, μειωτήρα και διαφορικό, που αποτελούν μεγάλο μέρος της κίνησης ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Οι νέες εταιρείες μπορούν να επικεντρωθούν στο σχεδιασμό αμαξωμάτων οχημάτων για να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς την ανάγκη μεγάλης έρευνας και ανάπτυξης ή μεγάλων γραμμών παραγωγής.

Παρομοίως, μια σειρά εταιρειών, (από τις νεοσύστατες εταιρίες έως τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έως τους παραδοσιακούς προμηθευτές εξοπλισμού αυτοκινήτων), εργάζονται σε όλο τον κόσμο για συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης. Αυτά τα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εγγύς μέλλον για να βοηθήσουν τους οδηγούς και να ξεπεράσουν την αυτονομία τους, δίνοντας εκκίνηση σε ένα ηλεκτρικό όχημα ένα σετ από χαρακτηριστικά τόσο προηγμένα όσο οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να προσφέρουν.

Τα μεγάλα, γνωστά ονόματα αυτοκινητοβιομηχανιών μπορεί να καταλήξουν να δουν ένα πλήθος startup επιχειρήσεων από έναν άγνωστο ανταγωνισμό.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter