Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Airbus [Video]

Η Airbus εργάζεται από καιρό σε ένα αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, το οποίο συνήθως αναφέρεται ως ιπτάμενο αυτοκίνητο. Η ευρωπαϊκή εταιρεία ξεκίνησε το έργο αυτό με την ονομασία Vahana το 2016 μέσω της θυγατρικής της Silicon Valley. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός στόλου αυτόνομων και ηλεκτροκίνητων τύπου drone VTOL αεροσκαφών ικανών να πετάξουν από την ταράτσα μιας πολυκατοικίας μέχρι την ταράτσα ενός ουρανοξύστη σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Η Airbus δεν είναι σίγουρα η μόνη εταιρεία που εργάζεται για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Ο κύριος ανταγωνιστής της, η Boeing, εργάζεται σε κάτι παρόμοιο. Ακόμη και οι εταιρείες όπως η Uber εργάζονται πάνω στα ιπτάμενα αυτοκίνητα για να ξεκινήσουν ένα εντελώς νέο είδος υπηρεσίας ταξί τα επόμενα χρόνια.
 
Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Airbus δείχνουν ότι η ομάδα της Silicon Valley εργάζεται σε ένα ζευγάρι μονοθέσιων, αεροπλάνων με κλίση-ρότορα.

Η Airbus αποκάλυψε ότι η ομάδα εργάζεται σε έναν πλήρη διαδηλωτή.

Η ομάδα μετέφερε πρόσφατα το πρωτότυπο από την Καλιφόρνια σε ένα νέο κέντρο δοκιμών πτήσης που βρίσκεται στο Pendleton του Όρεγκον. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίδειξη αυτού του αεροσκάφους.

Η ομάδα σχεδιάζει να έχει έτοιμη μια έκδοση παραγωγής της Vahana μέχρι το 2020.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter