Το Υδρογόνο (Η2) το νέο εναλλακτικό καύσιμο στην Ελλάδα

Το εναλλακτικό καύσιμο που θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κινεί το «επιχειρηματικό ενδιαφέρον» στην Ελληνική και διεθνή Αγορά

  • Το Υδρογόνο (Η2) θα βάλει ταφόπλακα στο λιγνίτη
  • Τα «Υδρογονάδικα» οι νέοι σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμων
  • Διασφάλιση της βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης

Το υδρογόνο ως εναλλακτικό καύσιμο προωθείται σε έναν βαθμό από την ίδια την κυβέρνηση να ώστε να προχωρήσει το έργο της απολιγνιτοποίησης της χώρας μας. Οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη – Πτολεμαΐδα & Φλώρινα - Αμύνταιο) με τη κυρίαρχη παραγωγική δράση της ΔΕΗ αποτελούν αγκάθια από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας και αποτέλεσαν πολλές φορές σημεία αναφοράς του Κωστή Χατζηδάκη.

Στις 2 αυτές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης και Φλώρινας) είναι ακόμη σε λειτουργία λειτουργούν 4 θερμοηλεκτρικές μονάδες που λειτουργούν με λιγνίτη. Το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης, για το σύνολο της ισχύος όλων των μονάδων είναι το μέχρι το 2023.

Μία νέα μονάδα που πρόκειται να ενταχθεί το 2022 (Πτολεμαΐδα V) θα λειτουργήσει μετά το 2028 με άλλο καύσιμο.

h2

Η εταιρεία CYRUS, ιδρύθηκε το 2019 ως τεχνοβλαστός (spin-off) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου με χρήση μεταλλοϋδριδίων για τη συμπίεση αέριου υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις. Αναφερόμαστε σε μία μια «τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο ερευνητικό εργαστήριο».

Η CYRUS προσφέρει σύστημα συμπίεσης υδρογόνου χωρίς θόρυβο που βασίζεται σε μεταλλικά υδρίδια χρησιμοποιώντας μόνο νερό ως μέσο ψύξης / θέρμανσης επιτυγχάνοντας πιέσεις υδρογόνου> 500 bar.
Οι εφαρμογές μεταφορών ευθύνονται για σχεδόν το 25% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην Ευρώπη. Το υδρογόνο είναι ο πιο αποτελεσματικός φορέας καθαρής ενέργειας σε αυτόν τον τομέα. Για την υποστήριξη αυτής της στροφής προς καθαρότερη ενέργεια, έχουν ήδη ξεκινήσει νέες υποδομές σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου (HRS). Οι συμπιεστές υδρογόνου αποτελούν βασικό στοιχείο αυτών των σταθμών, που αντιπροσωπεύουν περίπου 50% των κεφαλαιουχικών τους δαπανών και άνω του 60% των εξόδων O&M.

Η CYRUS PC έχει αναπτύξει και κατασκευάσει ένα πρωτότυπο Μεταλλικό Υδραυλικό Συμπιεστή με μοναδικά πλεονεκτήματα:

  • Πίεση άνω των 500 bar
  • Χωρίς χρήση CRM
  • Χρήση θερμικής ενέργειας χαμηλού βαθμού με αποτέλεσμα πολύ χαμηλό κόστος O&M

To βασικό προϊόν της εταιρείας CYRUS, στην οποία έχει επενδύσει από το 2019 ένα από τα funds της οικογένειας του Equifunds (το Uni.Fund), είναι ένας καινοτόμος συμπιεστής Υδρογόνου Μεταλλοϋδριδίων, που απευθύνεται στην αγορά των Σταθμών Ανεφοδιασμού Υδρογόνου (HRS) για οχήματα.

Μοναδικά Πλεονεκτήματα

Υδρογενικό μεταλλικό υδρίδιο συμπιεστών προσφέρει εύκολη σειρά πλεονεκτημάτων
Σταθμοί ανάπτυξης υδρογόνου (hrs)

Μηδενική ηχητική όχληση

  • Παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης HRS συμπεριλαμβανομένης της λύσης CYRUS σε κατοικημένες περιοχές

Χαμηλή Περιβαλλοντική Επίπτωση

  • Χωρίς χρήση του Critical Raw
  • Υλικά (CRM).
  • Οι συμπιεστές CYRUS μπορούν να κινούνται μόνο από ΑΠΕ (Solar Thermal) ή από Βιομηχανικά Απορρίμματα

Χαμηλό Κόστος

Οι συμπιεστές CYRUS χρησιμοποιούν μόνο φθηνή, χαμηλού βαθμού θερμική ενέργεια και όχι ακριβή ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας. Οι συμπιεστές μας δεν περιλαμβάνουν μηχανικά εξαρτήματα, επομένως το κόστος συντήρησης είναι ελάχιστο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin