Τα αποτελέσματα της έρευνας για το Φυσικό Αέριο στο Αυτοκίνητο

Το Iνστιτούτο ΙΔΕΕΑ σας παρουσιάζει τα στατιστικά από την ερευνα με θέμα "Τι γνωρίζετε για το Φυσικό Αέριο στο Αυτοκίνητο;" για την τάση της ελληνικής αγροράς για αυτή την νέα τεχνολογία που συνεχώς κερδίζει έδαφος.

cng carΣυνοπτικά οι ερωτήσεις ήταν:

1. Γνωρίζετε πόσα ΝΕΑ μοντέλα αυτοκινήτων με Φυσικό Αέριο (CNG) κυκλοφορούν στην Ελλάδα ;

2. Γνωρίζετε πως τα πρατήρια Φυσικού Αερίου που ήδη λειτουργούν καλύπτουν όλο τον βασικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης;

3. Γνωρίζετε πως υπάρχουν ήδη πιστοποιημένοι εγκαταστάτες σε Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη που μετατρέπουν ένα αυτοκίνητο ώστε να καίει και Φυσικό Αέριο;

4. Θα σας ενδιέφερε η αγορά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ αυτοκινήτου αν υπήρχε μια ενδιαφέρουσα χρηματοδότηση;

5. Αποτελεί και για εσάς κριτήριο επιλογής της χρήσης του Φυσικού Αερίου και ως καυσίμου μετακίνησης, το ότι είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον καύσιμο;

6. Θα σας ενδιέφερε η μετατροπή του δικού σας αυτοκινήτου αν γνωρίζατε πως :

Α. Υπάρχει χρηματοδότηση

Β. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση αλλά η απόσβεση της εγκατάστασης γίνεται πολύ γρήγορα και το ετήσιο όφελος από την διαφορά κατανάλωσης σας εξοικονομεί χρήματα

Στις ερωτήσεις της έρευνας τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

Γνωρίζετε πόσα ΝΕΑ μοντέλα αυτοκινήτων με Φυσικό Αέριο (CNG) κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

cng answer 01

Στην συγκεκριμένη ερώτηση σχεδόν ένας στους δύο δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτοκινήτων με φυσικό αέριο. Μόλις δε το 25% γνώριζε τα σωστά αποτελέσματα της ερώτησης.

 

Γνωρίζετε πως τα πρατήρια Φυσικού Αερίου που ήδη λειτουργούν καλύπτουν όλο τον βασικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης;

cng answer 02

Στην συγκεκριμένη ερώτηση και πάλι σχεδόν ένας στους δύο δεν γνωρίζει ότι μπορεί να ανεφοδιαστεί ταξιδεύοντας προς Θεσσαλονίκη με φυσικό Αέριο από πρατήρια που ήδη λειτουργούν σε Λαμία, Λάρισα και Βόλο ενώ υπάρχουν αντίστοιχα πρατήρια και στην Θεσσαλονίκη.

 

Γνωρίζετε πως υπάρχουν ήδη πιστοποιημένοι εγκαταστάτες σε Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη που μετατρέπουν ένα αυτοκίνητο ώστε να καίει και Φυσικό Αέριο;

cng answer 03

Στην συγκεκριμένη ερώτηση οι απαντήσεις ήταν αρκετά ικανοποιητικές αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γνωρίζει ότι οι Μηχανικοί έχουν πιστοποιηθεί στην Αεριοκίνηση με σεμινάρια και βέβαια σε αυτό έχει παίξει και το δικό του σαφή ρόλο το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ με τις εκπαιδεύσεις και τις πιστοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία 6 χρόνια σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ και το μοναδικό βιβλίο Υγραέριο (LPG) & Φυσικό Αέριο (CNG).

 

Θα σας ενδιέφερε η αγορά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ αυτοκινήτου αν υπήρχε μια ενδιαφέρουσα χρηματοδότηση;

cng answer 004

Εδώ πιστεύουμε ότι το κοινό έχει πολλά να ωφεληθεί αν υπάρξουν κάποιες άμεσες ή έμμεσες χρηματοδοτήσεις ώστε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Και φυσικά χρειάζεται να γίνει αρκετή δουλειά ώστε αυτή η πληροφορία να φτάσει μέχρι τον τελευταίο καταναλωτή. Μόλις ένα 21% δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο αφού ίσως και να μην σκοπεύει σε αγορά ενός αυτοκινήτου.

 

Αποτελεί και για εσάς κριτήριο επιλογής της χρήσης του Φυσικού Αερίου και ως καυσίμου μετακίνησης, το ότι είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον καύσιμο;

cng answer 05

Είναι φανερό με σχεδόν 80% θετικές απαντήσεις ότι το κοινό ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και λαμβάνει σοβαρά υπόψη πως το CNG συμβάλει στην προστασία του.

 

Θα σας ενδιέφερε η μετατροπή του δικού σας αυτοκινήτου αν γνωρίζατε πως:
[Α. Υπάρχει χρηματοδότηση] 

cng answer 06

 

Θα σας ενδιέφερε η μετατροπή του δικού σας αυτοκινήτου αν γνωρίζατε πως:
[Β. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση αλλά η απόσβεση της εγκατάστασης γίνεται πολύ γρήγορα και το ετήσιο όφελος από την διαφορά κατανάλωσης σας εξοικονομεί χρήματα]

cng answer 07

Η συγκεκριμένη ερώτηση αφορά μετατροπή και φυσικά είχε 2 σκέλη… και όπως αναμενόταν και από την συντακτική ομάδα που διαμόρφωσε τις ερωτήσεις, και στην ύπαρξη χρηματοδότησης πάνω από 70% θα ενδιαφερόταν ενώ στο 2ο σκέλος της ερώτησης δηλ. χωρίς χρηματοδότηση, τα ποσοστά υποχωρούν στο σχεδόν 54% και αυξάνουν αρνητικά στο σχεδόν στο μισό.

Η έρευνα ξεκίνησε το Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε στις 15 Ιανουαρίου.

Πάνω από 500 φίλοι έγραψαν οπότε έχουμε και ένα ασφαλές δείγμα.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώσατε ως Αναγνώστες της εφημερίδας «Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου» είτε του πλήρως ανανεωμένου portal www.tosynergeio.gr είτε των υπόλοιπων social media της εφημερίδας. 

Ελπίζουμε στην μετακίνηση με εναλλακτικά καύσιμα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.


 Πιθανόν να σας ενδιαφέρει:

Υγραέριο (LPG) & Φυσικό Αέριο (CNG)

Μιά έγχρωμη έκδοση 460 σελίδων συνοδευόμενη από CD, είναι το ιδανικό εργαλείο με όλες τις λεπτομέρειες των συστημάτων αεριοκίνησης.

bookCNG 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter