Η Schaeffler συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία υδρογόνου

Οι στοιβαγμένες διπολικές πλάκες αποτελούν σημαντικό συστατικό του συστήματος κυψελών καυσίμου

  • Η Schaeffler έγινε δεκτή ως διευθυντικό μέλος στο Συμβούλιο Υδρογόνου
  • Η τεχνολογία υδρογόνου θα προωθηθεί προς την κατεύθυνση της μαζικής αγοράς
  • Η Schaeffler αναπτύσσει και κατασκευάζει βασικά συστήματα/εξαρτήματα για κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο

Η Schaeffler αυξάνει τη συμμετοχή της στην τεχνολογία υδρογόνου: Ο προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας είναι τώρα διευθυντικό μέλος του Συμβουλίου Υδρογόνου - Hydrogen Council, ενός παγκόσμιου ενεργού γκρουπ που ενδιαφέρεται για το υδρογόνο με έδρα το Βέλγιο. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει 81 κορυφαίες εταιρείες από τον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και της βιομηχανίας. Ο στόχος των μελών είναι να προωθήσει την τεχνολογία υδρογόνου προς την κατεύθυνση της εκβιομηχάνησης.

Καθορισμός τεχνολογιών υδρογόνου παγκοσμίως

«Θέλουμε να διαμορφώσουμε την ουδέτερη ως προς το CO2, βιώσιμη κινητικότητα σε σχέση με ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα. Θα το επιτύχουμε χρησιμοποιώντας το τεράστιο μελλοντικό δυναμικό του πράσινου υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας», λέει ο Klaus Rosenfeld, Διευθύνων Σύμβουλος της Schaeffler AG.

«Η συμμετοχή στο Συμβούλιο Υδρογόνου θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε περαιτέρω και να δημιουργήσουμε τεχνολογίες υδρογόνου μαζί με ισχυρούς συνεργάτες παγκοσμίως».
Με στόχο την επίτευξη μέγιστης βιωσιμότητας και ουδετερόποίησης του CO2, η Schaeffler διαμορφώνει την κινητικότητα και τη σχετική ενεργειακή αλυσίδα ως προμηθευτής αυτοκινητοβιομηχανίας και βιομηχανίας. «Η τεχνολογία υδρογόνου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα, τόσο όσον αφορά την αποθήκευση ενέργειας όσο και τις λύσεις κίνησης χωρίς εκπομπές», λέει ο Klaus Rosenfeld. «Η βασική μας εμπειρία στην τεχνολογία υλικών, στην τεχνολογία σχηματισμού και στην τεχνολογία επιφανείας θα επιτρέψει την αποτελεσματική παραγωγή μεγάλου όγκου βασικών συστατικών για τη μελλοντική οικονομία υδρογόνου και θα συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας».
Η δημιουργία και ανάπτυξη συνεργασιών έρευνας και ανάπτυξης για την ανάπτυξη και τον έλεγχο των εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου είναι επίσης ένα σημαντικό στρατηγικό έργο εδώ. Η Schaeffler έγινε μέλος του Βαυαρικού Συμβουλίου Υδρογόνου πέρυσι.

schaeffler02

Βασικά εξαρτήματα για κυψέλες καυσίμου

Η Schaeffler επικεντρώνεται στην αλυσίδα προστιθέμενης αξίας βασικών εξαρτημάτων για κυψέλες καυσίμου εδώ και αρκετό καιρό. Οι διπολικές πλάκες παράγονται με ακριβή διαμόρφωση και επικάλυψη στην σειρά λεπτών στρωμάτων, οι οποίες στην συνέχεια στοιβάζονται και αποτελούν σημαντικό εξάρτημα του συστήματος κυψελών καυσίμου.

Οι στοίβες κυψελών καυσίμου είναι μετατροπείς ενέργειας, οι οποίοι αφήνουν το H2 να αντιδράσει με το O2 για να σχηματίσει νερό.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού κινητήρα του οχήματος.

Το χαρτοφυλάκιο της Schaeffler για βελτιστοποιημένα συστήματα κυψελών καυσίμου επεκτείνεται με πρόσθετους τομείς εξειδίκευσης, όπως ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, ειδικά ρουλεμάν υψηλής απόδοσης, έξυπνες μονάδες θερμικής διαχείρισης ή εξαρτήματα για παθητική ανακυκλοφορία υδρογόνου.

Πηγή:
https://www.schaeffler.de/content.schaeffler.de/de/news_medien/presse/pressemitteilungen/pressemitteilungen_detail.jsp?id=87469760

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin