Για λόγους οικονομίας… κινούμαστε με φυσικό αέριο!

 

Με βασικότερο κριτήριο το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, το φυσικό αέριο θεωρείται ως το πλέον ενδεδειγμένο καύσιμο για μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης για όλους τους τύπους οχημάτων.

Τέσσερις λόγοι για να επιλέξουμε το φυσικό αέριο κίνησης

Χαμηλότερη τιμή

Το φυσικό αέριο κίνησης (CNG) θεωρείται το οικονομικότερο εναλλακτικό καύσιμο. Η τιμή του είναι περίπου 60% χαμηλότερη σε σύγκριση με τη βενζίνη, 30% χαμηλότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο και περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με το υγραέριο (LPG).

Μεγαλύτερη απόδοση

Σε όρους απόδοσης, ένα κιλό φυσικό αέριο κίνησης περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο από όλα τα άλλα υγρά καύσιμα. Ενεργειακά ισοδυναμεί με 1,6 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, 1,3 λίτρα πετρελαίου και 2 λίτρα υγραερίου.

fisiko-aerio-oikonomia1

Λιγότερα έξοδα συντήρησης

Η καύση του φυσικού αερίου προκαλεί πολύ λιγότερες φθορές στον κινητήρα με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έξοδα συντήρησης.

Επιδότηση αγοράς επαγγελματικού οχήματος φυσικού αερίου

Η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τις εταιρείες εισαγωγής οχημάτων, εφαρμόζει προγράμματα χρηματοδότησης επαγγελματικών εργοστασιακών οχημάτων διπλού καυσίμου βενζίνης/CNG.

  • MERCEDES E Class 200 NGV 1991 c.c., 156hp. Έκπτωση: 6.000,00 € (σε καύσιμο), πλέον έως 19% έκπτωση από την MERCEDES
  • MERCEDES Β Class 200 NGV 1991 c.c., 156hp. Έκπτωση: 5.000,00 € (σε καύσιμο), πλέον έως 19% έκπτωση από την MERCEDES
  • MERCEDES Sprinter NGT 1.800 c.c., 156hp. Έκπτωση: 5.000,00 € (σε καύσιμο), πλέον 5.000,00 € έκπτωση από την MERCEDES
  • VOLKSWAGEN Caddy CNG 1.4, 110hp. Έκπτωση: 2.500,00 €
  • OPEL COMBO VAN CNG 1.4, 120hp. Έκπτωση: 2.000,00 και επί πλέον έκπτωση 15% από την OPEL
  • SKODA Octavia 1.4 G-TEC, 110hp. Έκπτωση: 3.300,00 €

fisiko-aerio-oikonomia2

Οικονομική λύση για κάθε τύπο οχήματος

Ιδιώτες οδηγοί αλλά και μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους (μεταφορές, τουρισμός, εστίαση, υπηρεσίες κλπ) μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά οχήματα φυσικού αερίου και να έχουν σε κάθε περίπτωση κέρδος. Είτε οι ανάγκες τους καλύπτονται από ένα όχημα είτε από έναν ολόκληρο εμπορικό στόλο, τα οχήματα διπλού καυσίμου (βενζίνη/φυσικό αέριο ή πετρέλαιο/φυσικό αέριο) προσφέρουν αυτονομία και εξοικονόμηση κόστους.

Όλα τα επιβατικά ή επαγγελματικά οχήματα φυσικού αερίου (ταξί, βαν, φορτηγά μικρού ή μεγάλου κυβισμού) είτε είναι εργοστασιακά είτε είναι «εκ μετατροπής» μπορούν να κινηθούν με βενζίνη ή πετρέλαιο σε περιοχές που δεν έχει επεκταθεί η υποδομή πρατηρίων φυσικού αερίου.

fisiko-aerio-oikonomia3

Κίνητρα για την αεριοκίνηση

Κίνητρα για τη χρήση του φυσκού αερίου στις μεταφορές υιοθετούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για την επίτευξη του στόχου 20/20/20 για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την μετάβαση σε μια νέα εποχή απεξάρτησης από τις συμβατικές μορφές ενέργειας:

- Μπλε διάδρομοι: Αυξάνονται τα σημεία ανεφοδιασμού στους λεγόμενους «μπλε διαδρόμους» σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος θεσμός να συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και να «ανοίγει» το δρόμο παγκοσμίως στο πράσινο καύσιμο.

- Ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας: Τα οχήματα φυσικού αερίου επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας (δακτύλιος κλπ)

- Φοροαπαλλαγές: Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου με πιο πρόσφατη πρωτοβουλία την απαλλαγή των αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο από την καταβολή τέλους αδείας.

- Επιδοτήσεις: Η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με αυτοκινητοβιομηχανίες επιδοτούν την αγορά επαγγελματικών οχημάτων φυσικού αερίου

- Μειωμένες τιμές: Το φυσικό αέριο διατηρεί τη μειωμένη τιμή-εώς και 60%- σε σύγκριση με τα υπόλοιπα καύσιμα χάρη στις συμφωνίες χαμηλής τιμής προμήθειας και την μετακύληση των εκπτώσεων στους καταναλωτές

fisiko-aerio-oikonomia4

Επεκτείνεται το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου

Στην Ελλάδα επεκτείνεται το δίκτυο ανεφοδιασμού σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στα άμεσα σχέδιά της ΔΕΠΑ, η οποία προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης μέσω των πρατηρίων Fisikon, εντάσσεται η ίδρυση νέων πρατηρίων στο Κορωπί, στην Ηλιούπολη, στον Ασπρόπυργο, στον Άλιμο, στον Πειραιά ενώ ήδη λειτουργούν πρατήρια στον οδικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη (Αθήνα, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη).

fisiko-aerio-oikonomia5a

 

«Οικονομία» και στους ρύπους…

Το φυσικό αέριο έχει επικρατήσει να αναφέρεται ως ‘πράσινο καύσιμο’. Και αυτό δεν είναι τυχαίο: Τα οχήματα που κινούνται με CNG παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τη βενζίνη και 35% λιγότερο σε σχέση με αυτά που κινούνται με πετρέλαιο. Παράλληλα, επιτυγχάνεται 95% μείωση στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα, 80% μείωση στις εκπομπές υδρογονανθράκων και 30% μείωση στα οξείδια του αζώτου.


Τα best seller της ελληνικής αγοράς σε CNG εκδόσεις

Στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν πάνω από 30 μοντέλα φυσικού αερίου καθώς οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν τα ‘best seller’ τους και σε CNG εκδόσεις: από τη Fiat (Fiat 500LNatural Power, Fiat Qubo 1.4 70 PS, Fiat Punto 1.4 70 PS, Fiat Panda, Fiat Doblo 1.4 T-Jet 120 PS), από την Audi (Audi A3 Sportback g-tron), από τη Mercedes Benz (B Class 200, E 200 NTG, Benz Sprinter NGT), από τη Lancia (LanciaYpsilon 0.9 TwinAir), από την Piaggio, από την Iveco (Iveco Daily), από τη Volskwagen (VW Golf 1.4 TGi, Passat 1.4 TSI 150 PS Eco Fuel, Eco Up, Caddy Van Eco fuel), από τη Seat (Seat Leon 1.4 TGI 110 PS), από τη Skoda (Octavia G-TEC) και από την Opel (Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo, Opel Combo 1.4 T-Jet 120 PS), από τη Saab (Saab 9-3 Sport Combi, QVM version) και από τη Volvo (V60 Bi-Fuel, V70 Bi-Fuel).

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter