Εναλλάκτες Start/stop

Ο οικολογικός συνδυασμός: Τεχνολογία Start/stop και εναλλάκτες Bosch. 

Η νέα γενιά εναλλάκτη υψηλής αποδοτικότητας Efficiency Line μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 έως και 2% - καλά νέα για τους αυτοκινητιστές και το περιβάλλον του αυτοκινήτου.

Ο περαιτέρω ενισχυμένος ηλεκτρικός σχεδιασμός και τα βελτιστοποιημένα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους εναλλάκτες της γραμμής Efficiency Line καθιστούν δυνατή την επίτευξη ενός πρωτοφανούς βαθμού απόδοσης 77%.

start stop5

Η εξαιρετική απόδοση του καθιστά τον εναλλάκτη Efficiency Line ιδανικό για χρήση σε συστήματα start/stop. Καθώς η υψηλή τους απόδοση επιτρέπει την ταχεία φόρτιση της μπαταρίας, οι εναλλάκτες αυτοί είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί στις χαμηλές στροφές κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάθε σβήσιμο η μπαταρία είναι επαρκώς επαναφορτιζόμενη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να επιτρέψει εκ νέου εκκίνηση χωρίς απώλεια ισχύος του οχήματος.

Μονάδες ελέγχου (Εγκέφαλοι)

Σε αντίθεση με τις συμβατικές μονάδες ελέγχου του κινητήρα, οι μονάδες ελέγχου για συστήματα start/stop διαθέτουν πρόσθετες διεπαφές για την μίζα καθώς και για τους αισθητήρες μπαταρίας, στροφαλοφόρου άξονα, ταχύτητας τροχού και νεκράς θέσης. Ειδικό λογισμικό αναλύει τα δεδομένα που παρέχουν οι αισθητήρες για τον συντονισμό της λειτουργίας start/stop.

Για σταθερή στάθμη τάσης: Μετατροπείς DC / DC

Τo επίπεδο της τάσης στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος πέφτει κατά τη λειτουργία της μίζας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών - π.χ. με τη μορφή διακοπής της ραδιοφωνικής λήψης ή απώλειας της λειτουργίας πλοήγησης. Ο μετατροπέας DC / DC προστατεύει από αυτή την απώλεια, σταθεροποιώντας την τάση του ηλεκτρικού συστήματος κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

Αισθητήρας μπαταρίας: 

Ο ηλεκτρονικός αισθητήρας μπαταρίας EBS βρίσκεται στην υποδοχή του πόλου της μπαταρίας και καταγράφει δυναμικά και με ακρίβεια τις χαρακτηριστικές τιμές λειτουργίας όπως το ρεύμα, τη τάση και τη θερμοκρασία. Χρησιμοποιεί τις μετρημένες τιμές για να παρακολουθεί την ικανότητα της μπαταρίας και να καθορίζει την ενεργειακή ισχύ και την ισχύ εξόδου.

Ακριβή αποτελέσματα μέτρησης: Αισθητήρες για συστήματα start/stop

Ένα δίκτυο διαφορετικών αισθητήρων του οχήματος παρέχει στη μονάδα ελέγχου τα πιο πρόσφατα δεδομένα της τρέχουσας κατάστασης για τον καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας start/stop.

  • Ο αισθητήρας νεκράς θέσης υποδεικνύει εάν έχει ενεργοποιηθεί μια ταχύτητα.
  • Ο αισθητήρας ταχύτητας τροχού ανιχνεύει την φορά περιστροφής τροχού και την ακινησία του τροχού.
  • Ο έξυπνος αισθητήρας του στροφαλοφόρου άξονα σηματοδοτεί τη περιστροφή του κινητήρα.
  • Ο αισθητήρας διαφορικής πίεσης φρένων παρακολουθεί την πίεση στο σερβόφρενο κατά τη φάση σταματήματος για την εκκίνηση του κινητήρα σε περίπτωση πτώσης της πίεσης. Έτσι εξασφαλίζεται η λειτουργία του σερβό.
  • Ο ηλεκτρονικός αισθητήρας μπαταρίας (EBS) παρακολουθεί την κατάσταση της μπαταρίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter