Ελαττωματική λειτουργία του κυκλώματος του διακόπτη φρένων οχήματος. Ο κωδικός P0571 το πρόβλημα, ο έλεγχος και η λύση.

Πληροφορίες οι οποίες ενώ υπάρχουν και δίδονται από τον κατασκευαστή, είτε δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, είτε τις αγνοούμε, είτε δεν τις συνδυάζουμε με το πρόβλημα μιας και θεωρούμε ότι η ένδειξη του κωδικού βλάβης μέσα από το διαγνωστικό θα μας δώσει την λύση. Δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό και απαιτεί μια σύνθετη εξειδικευμένη διαδικασία έλεγχου. Αυτή την διαδικασία θα περιγράψουμε σε αυτή και στις επόμενες στήλες του «Συνεργείου», πιστεύοντας πως θα σας καθοδηγήσουμε στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

Ο νέος κωδικός που θα αναλύσουμε είναι ο P0571 και επηρεάζει την λειτουργία απόδοσης του συστήματος start & stop αλλά και του συστήματος φώτων  πέδησης του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κωδικός αυτός δεν αφορά δυσλειτουργία συγκεκριμένου εξαρτήματος αλλά αφορά την σωστή λειτουργία απόδοσης του συστήματος.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο συγκεκριμένος κωδικός, αλλά και όλοι όσοι αφορούν δυσλειτουργία συστήματος, «μπερδεύουν» τον τεχνίτη ο οποίος έχει συνδέσει τον κωδικό βλάβης με την δυσλειτουργία ενός εξαρτήματος και όχι του συστήματος. Το «Συνεργείο» συγκέντρωσε και ταξινόμησε όλους αυτούς τους κωδικούς ανάλογα με τα συμπτώματα βλαβών που παρουσιάζουν. Η ταξινόμηση των κωδικών έγινε κατά τρόπο που βοηθά στην διάγνωση και τον εντοπισμό του προβληματικού συστήματος του κινητήρα.  Όπως βλέπετε αφορούν τυποποιημένους κωδικούς βλάβης οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύονται στον οποιοδήποτε κινητήρα. Συγκεντρώστε τους και ταξινομήστε τους ως ένα χρήσιμο εργαλείο, επιλεγμένο από το «Συνεργείο» και τους συνεργάτες τους.

Το Ινστιτούτο μαζί με την εφημερίδα το «Συνεργείο του αυτοκινήτου» γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τις ανάγκες και τα προβλήματα του Έλληνα μηχανικού έχει εγκαινιάσει μια νέα στήλη παροχής εξειδικευμένων πληροφοριών. Βρήκατε τον κωδικό και μετά; Πόσες φορές δεν αφιερώσατε ώρες πολλές για την λύση ενός προβλήματος για τον οποίο είχατε τον κωδικό βλάβης; Οι πληροφορίες αυτές αφορούν τον έλεγχο και την επιβεβαίωση του προβλήματος μετά την αναγνώριση του κωδικού βλάβης από το διαγνωστικό.

www.tosynergeio.gr/eobd

eobd1

Περιγραφή του προβλήματος

Το αυτοκίνητο, χωρίς να παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία του κινητήρα, όταν ο οδηγός πατούσε και άφηνε το φρένο σε κάποια χρονικά διαστήματα άναβε η  ενδεικτική λυχνία βλαβών. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο συνεργείο. Κατά την διάρκεια της διάγνωσης εμφανίστηκαν οι κωδικοί DTC P0501  - Εμβέλεια / Απόδοση του Αισθητήρα Ταχύτητας Οχήματος και P0571  - Κύκλωμα Διακόπτη «Α» Φρένων. Μηδενίστηκαν οι κωδικοί και στην συνέχεια μέσα από τον διαγνωστικό έλεγχο του τεχνίτη με την βοήθεια ανάγνωσης των δεδομένων (τρέχουσες πληροφορίες) ο τεχνίτης εντόπισε με βεβαιότητα το πρόβλημα το οποίο αφορούσε τον κωδικό DTC P0571 - Κύκλωμα Διακόπτη «Α» Φρένων.

Διαδικασία Επιβεβαίωσης Κωδικού Βλάβης DTC

Παρακάτω αναφέρεται η προτεινόμενη διαδικασία ελέγχου από τον κατασκευαστή. Ο κωδικός P0571 που ανιχνεύθηκε, αφορά πρόβλημα που συνδέεται με την λειτουργία των φώτων πέδησης  του οχήματος, σήμα που χρησιμοποιείται από διάφορες μονάδες.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ως προς την διαφοροποίηση των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν οι κωδικοί μιας και διαφορετικοί κωδικοί βλάβης που παρουσιάζονται σαν πρόβλημα του ίδιου εξαρτήματος καταγράφονται  λόγω δυσλειτουργίας άλλων εξαρτημάτων, συστημάτων αλλά και μηχανικών βλαβών του κινητήρα, (π.χ. εισαγωγή αέρα μετά τους αισθητήρες μέτρησης αέρα – πολλαπλή εξαγωγή). Στην συνέχεια θα αναλυθεί η διαδικασία διάγνωσης του κωδικού.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter