Η Σλοβένικη εταιρεία Elaphe «ρίχνει» τα μοτέρ στους τροχούς [video]

Η Σλοβενική εταιρεία Elaphe δημιούργησε ηλεκτρικά μοτέρ σε τροχούς που έχουν δοκιμαστεί στις χειρότερες χειμερινές συνθήκες.
 
Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους δεν βλέπουμε την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μοτέρ στους τροχούς είναι ότι οι τροχοί δέχονται υπερβολική καταπόνηση, χτυπώντας πάνω σε σπασμένα πεζοδρόμια, δρόμους, μερικές φορές ακόμη και κάμψεις, και πτώσεις σε λακκούβες. Tα μοτέρ επί των τροχών δεν μπόρεσαν να αντέξουν όλη αυτή την κακοποίηση.

Το βίντεο της Elaphe παρουσιάζει τα μοτέρ που υποβάλλονται σε δοκιμές σε μια πίστα ελέγχου σε πάγο στην Heihe, Κίνα, Η πίστα είναι σχεδιασμένη για να ελέγξει την ανθεκτικότητα (και θόρυβο) των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου μέσω σκληρών κραδασμών.

Τα μοτέρ συσκευάζονται ως μία πλήρης πλήμνη τροχών, με τα δισκόφρενα ή τα ταμπούρα, το μοτέρ, τα ρουλεμάν και όλα τα τα εξαρτήματα που θα χρειαστεί η αυτοκινητοβιομηχανία για να τα στερεώσει μέχρι το άκρο της ανάρτησης.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ στους τροχούς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να επωφεληθούν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Μπορούν να προσφέρουν άπλετο χώρο μέσα με ένα σχετικά μικρό αποτύπωμα. Δεν χρειάζονται ένα μεγάλο χώρο μοτέρ, αλλά μόνο ένα χώρο κάτω από το δάπεδο για τις μπαταρίες. Με τα μοτέρ τοποθετημένα στους τροχούς, δεν χρειάζεται καν ξεχωριστός χώρος για ηλεκτρικά μοτέρ μέσα στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Χωρίς άξονες ή κιβώτια ταχυτήτων, τα μοτέρ των τροχών θα ήταν επίσης πιο αποτελεσματικά και θα βελτίωναν την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter