Ανίχνευση σφαλμάτων των αισθητήρων Λάμδα

Η DENSO βοηθά τα συνεργεία να εντοπίσουν ενδείξεις ελαττωματικών αισθητήρων οξυγόνου με συμβουλές συντήρησης από τους ειδικούς.

Ως κορυφαίος κατασκευαστής αισθητήρων οξυγόνου, η DENSO διοργανώνει σεμινάρια με συμβουλές σχετικά με τις βλάβες από τους ειδικούς, καθώς και για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων, για του πελάτες με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ένας συνδυασμός των ολοένα και αυστηρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών και των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων οδηγών την τελευταία δεκαετία έχει κάνει τους αισθητήρες λάμδα ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα στο σέρβις.

Με αισθητήρες λάμδα ποιότητας OE σε θέση να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές καυσαερίων και να βελτιώσουν την απόδοση του κινητήρα, διατηρώντας τους αισθητήρες σε άριστη κατάσταση ή με την αποτελεσματική αντικατάστασή τους, δημιουργείται μια ευκαιρία αύξησης των πωλήσεων κερδίζοντας, τέλος, τη φήμη εξαιρετικής εξυπηρέτησης των πελατών.

Ωστόσο, παρά τις ευκαιρίες για τα συνεργεία ακόμη και ο καλύτερος τεχνικός μπορεί να απογοητευθεί από την έλλειψη γνώσης σχετικά με το πώς θα συντηρήσει/επισκευάσει σωστά και ολοκληρωμένα τους αισθητήρες λάμδα.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αισθητήρων λάμδα ΟΕ και aftermarket, η DENSO έχει δίνει μερικές σημαντικές συμβουλές:

Ενδείξεις προειδοποίησης

Lambda SensorΟι τεχνικοί θα πρέπει πρώτα να σημειώσουν τυχόν φυσικές ενδείξεις ενός αισθητήρα λάμδα – θα μπορούσαν να επισημανθούν από τους ίδιους τους αυτοκινητιστές ή με διαγνωστικό έλεγχο. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλή κατανάλωση καυσίμου, κακή απόδοση κινητήρα, κακή ποιότητα καυσαερίων ή απλά μέσω του κωδικού βλάβης διαγνωστικού ελέγχου (DTC).

Για να δρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο προληπτικά, η διεξαγωγή μιας συστηματικής διάγνωσης μπορεί να προσφέρει ένα πλήρως αποδεδειγμένο σέρβις και να εντοπίζει τα ελαττώματα του αισθητήρα λάμδα:

1. Ελέγξτε το ιστορικό σέρβις

Ως πρώτη ενέργεια, πρέπει να ελέγχονται εξαρτήματα που ενδέχεται να έχουν αντικατασταθεί στο τελευταίο σέρβις ή να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά. Ελέγξτε επίσης εάν έχουν παραληφθεί συνδέσεις ή εάν έχουν χρησιμοποιηθεί λάθος εξαρτήματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει τους αισθητήρες λάμδα, συμπεριλαμβανομένων των βαλβίδων EGR, των μπεκ καυσίμου και των εκπομπών.

2. Οπτικός έλεγχος

Ελέγξτε κάτω από το καπό για τυχόν διαρροές καυσαερίων. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά θα μπορούσε να εξοικονομήσει ώρες.

3. Οι κωδικοί βλάβης διαγνωστικού ελέγχου DTC

Ελέγξτε εάν υπάρχουν κωδικοί βλάβης διαγνωστικού ελέγχου εάν αυτό δεν έγινε πριν.

4. Πραγματικές δοκιμές

Κάντε πραγματικές δοκιμές και ελέγξτε το σύστημα εξάτμισης για διαρροή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πραγματική δοκιμή και εκκινήστε μόνο τον αισθητήρα O2 για να ελέγξετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να δοθεί ένα αξιόπιστο σήμα υψηλής-χαμηλής διακύμανσης. Ελέγξτε επίσης την αντίσταση του θερμαντήρα σε θερμοκρασία δωματίου, την ισχύ του θερμαντήρα από το αυτοκίνητο και το ρεύμα του θερμαντήρα κατά το ζέσταμα του κινητήρα. Αν αυτό δεν δώσει τη λύση, συγκρίνετε με άλλα σήματα αισθητήρα κατά τη διάρκεια του ρελαντί και ανεβάζοντας τις σ.α.λ. (2500).

5. Έλεγχος αισθητήρα

Η άκρη του αισθητήρα θα πρέπει να έχει θαμπό γκρι χρώμα. Εάν έχει αποχρωματιστεί σε κόκκινο χρώμα, μπορεί να υποδεικνύει μόλυνση από πρόσθετα καυσίμων που μπορούν να μπλοκάρουν τον αισθητήρα και να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία του. Επιπλέον, ελέγξτε για ζημιά στα καλώδια και τους συνδέσμους του συστήματος EMS

6. Έλεγχος EMS

Ελέγξτε άλλα μέρη του EMS, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων MAF, του θερμοστάτη και των μπεκ καυσίμου για τυχόν διαρροές καυσαερίων.

Με τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου ελέγχου αισθητήρων, οι τεχνικοί μπορούν να επιδιορθώσουν μικρά προβλήματα και να μάθουν πότε χρειάζεται να αντικατασταθεί ένας αισθητήρας. Η χρήση ποιότητας ΟΕ μεγάλης διάρκειας εμποδίζει τη μακροχρόνια αντικατάσταση παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες που αυξάνουν την ικανοποίηση των πελατών και παράλληλα τη διατήρηση τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για τους σημερινούς οδηγούς είναι το περιβάλλον. Ενώ αυτό αποτελεί πρόκληση για τα συνεργεία, μπορεί να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες εάν οι τεχνικοί διαθέτουν την τεχνογνωσία για να συντηρήσουν αυτά τα εξαρτήματα που είναι κρίσιμα για την απόδοση του κινητήρα.

Με την πράσινη τεχνολογία να αναπτύσσεται με αξιοσημείωτο ρυθμό, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια οχημάτων στους δρόμους που πρέπει να συντηρούνται σωστά για να παρέχουν τη βέλτιστη απόδοση του κινητήρα και να μειώνουν τις εκπομπές.

Stefan Verhoef, Product Manager για τους Αισθητήρες Λάμδα στην DENSO Europe

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη γκάμα Προϊόντων της DENSO, είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.denso-am.eu, στο TecDoc ή από τον τοπικό υπεύθυνο πωλήσεων της DENSO Aftermarket κ. Γιάννη Φρονιμάκη, Δ. Σέχου 2 & Καλλιρρόης, 117 43 Αθήνα - Τηλ. 210 92 24 025 E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter