Μπεκ πετρελαίου με αυτο-συμπίεση [video]

Το μπεκ RK με αυτο-συμπίεση της εταιρείας RKLab αξιοποιεί την πίεση της συμπίεσης του εμβόλου στο θάλαμο καύσης. Το καύσιμο ψεκάζεται σε περίπου 180 σταγονίδια υπό περισσότερα από 5000 bar πίεση, με αποτέλεσμα την καλύτερη οικονομία καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία RKLab AG με έδρα την Ελβετία, αναπτύσσει ένα μπεκ πετρελαίου με αυτό-συμπίεση, το οποίο, όπως δηλώνουν, έχει την προοπτική της σημαντικής μείωσης των εκπομπών καυσαερίων του κινητήρα. Το μπεκ RK είναι άμεσος αντικαταστάτης του τρέχοντος κοινού συστήματος ψεκασμού καυσίμου πετρελαίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν σημαντική μείωση στο κόστος και το βάρος ενός οχήματος, βελτίωση στην οικονομία καυσίμου έως 15% ή περισσότερο και σημαντική μείωση στις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) και αιωρούμενων σωματιδίων (PM).

RK7

Το μπεκ RK προορίζεται για την αγορά των βαρέων και ελαφρών φορτηγών, τα επιβατικά αυτοκίνητα, σετ γεννητριών, γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα, κινητήρες τρένων και μηχανές σκαφών, όπως δήλωσαν από την εταιρεία.

Το αυτο-συμπιεζόμενο μπεκ πετρελαίου, λαμβάνει την αρχική συμπίεση από το έμβολο στο θάλαμο καύσης. Πολλαπλασιάζει την αρχική πίεση εντός του μπεκ και ωθεί το καύσιμο στον θάλαμο καύσης με σημαντικά υψηλότερη πίεση – μεγαλύτερη από 5000 bar – διαμέσου 180 μικρών οπών, σε σύγκριση με τις μόλις τέσσερις ή οκτώ οπές που διαθέτουν τα υπάρχοντα κοινά συστήματα ψεκασμού. Αυτό, σε συνδυασμό με το μοναδικό σχήμα ψεκασμού δημιουργεί βέλτιστες συνθήκες ανάφλεξης στο εσωτερικό του θαλάμου καύσης, οι οποίες περιλαμβάνουν υψηλή πίεση, μικρότερο μέγεθος σταγονιδίων καυσίμου και χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάφλεξης.

Αυτή η διάσπαση των ατόμων του καυσίμου βελτιώνει τη μίξη αέρα-καυσίμου στο θάλαμο καύσης, βελτιώνοντας κατ’ επέκταση όχι μόνο την διαδικασία ανάφλεξης αλλά μειώνοντας την θερμοκρασία και την συμπίεση στο εσωτερικό του θαλάμου καύσης, δηλώνουν στην εταιρεία, προσθέτοντας ότι η περισσότερο πλήρης ανάφλεξη του καυσίμου σε χαμηλότερη θερμοκρασία και πίεση είναι που προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Η εταιρεία πρόσφατα σύναψε συμφωνία με την Mazda Motor Corp. στην Ιαπωνία για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της τεχνολογίας του μπεκ RK για χρήση σε πετρελαιοκινήτηρες. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να εκτιμηθεί, να δοκιμαστεί και να βελτιωθεί το μπεκ για χρήση στους επόμενης γενιάς πετρελαιοκινητήρες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter