Ανάκληση: Ford Ranger

Πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος των αυτοκινήτων Ford Ranger, προκειμένου να γίνει αναβάθμιση λογισμικού κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων

Επηρεαζόμενα οχήματα: Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 198 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 11/7/2018 μέχρι 15/10/2019.

Φύση κινδύνου: Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, σε ορισμένα οχήματα Ranger με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί βλάβη λειτουργίας των γραναζιών της αντλίας λαδιού του κιβωτίου ταχυτήτων. Σε μια τέτοια απίθανη περίπτωση, θα μπορούσε να προκληθεί απώλεια πίεσης του υδραυλικού λαδιού στο κιβώτιο ταχυτήτων και απώλεια κινητήριας ισχύος του οχήματος. Εάν χαθεί η κινητήρια ισχύς εξαιτίας μειωμένης πίεσης, το όχημα δεν θα μπορέσει πλέον να κινηθεί. Ο οδηγός μπορεί να αντιληφθεί ασυνήθιστο θόρυβο ή μειωμένη απόδοση του οχήματος πριν από τη βλάβη. Όλα τα άλλα κρίσιμα συστήματα όπως το τιμόνι, τα φρένα και το σύστημα προστασίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά πριν και μετά την απώλεια της κινητήριας ισχύος.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αναβαθμιστούν με νέο λογισμικό διαχείρισης κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας Ford Motor Hellas κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin