Πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου του µετατροπέα DC-DC σε µοντέλα TOYOTA YARIS

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία βιομηχανίας ανακοινώνουν τις Κοινοποιήσεις για οχήματα και προϊόντα που η αγορά ή  οι παραγωγοί έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που μπορεί αυτά να παρουσιάσουν- έχουν προβεί σε εθελούσια οδηγία ανάκλησης τους από τους καταναλωτές, για επιδιόρθωση των προβλημάτων ή των δυνητικών κινδύνων.

Οχήματα: Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 334 οχήµατα, παραγωγής από τον Φεβρουάριο 2018 έως τον Οκτώβριο 2018.

Φύση κινδύνου: Το υβριδικό σύστηµα των εµπλεκόµενων οχηµάτων περιλαµβάνει µετατροπέα DC-DC, που µειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύµατος από τη µπαταρία HV προκειµένου να φορτίσει τη βοηθητική µπαταρία.

Λόγω προβλήµατος κατά τη διαδικασία παραγωγής του εξαρτήµατος στις εγκαταστάσεις του προµηθευτή, υπάρχει η πιθανότητα, η συγκόλληση ενός συγκεκριµένου τρανζίστορ στην πλακέτα του κυκλώµατος στον µετατροπέα DC-DC, µετά από αυξοµειώσεις της θερµοκρασίας υπό κανονική λειτουργία του οχήµατος, να µην είναι επαρκής.

Ως αποτέλεσµα, η βοηθητική µπαταρία µπορεί να µην λαµβάνει πλέον ενέργεια από τον µετατροπέα DC-DC, µε αποτέλεσµα να ανάβουν µια σειρά από προειδοποιητικές λυχνίες, να ακουστούν ηχητικά σήµατα και να εµφανιστούν µηνύµατα στον πίνακα οργάνων.

Εάν το όχηµα λειτουργεί συνεχώς σε αυτή την κατάσταση και η βοηθητική µπαταρία εκφορτιστεί σε ένα ορισµένο επίπεδο, το υβριδικό σύστηµα θα µπορούσε να τερµατίσει τη λειτουργία του, µε αποτέλεσµα την απώλεια ισχύος του κινητήρα. Η απώλεια της ισχύος του κινητήρα, κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες, ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήµατος.
Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter