Ανάκληση του νέου Ford Puma: Αερόσακος

Τα παραδιδόμενα αυτοκίνητα παραμένουν ασφαλή για οδήγηση, αλλά ένα ελαττωματικό στοιχείο δεν ταιριάζει με τις προδιαγραφές της Ford

Η Ford ανακοίνωσε ότι μια παρτίδα από τα πρώτα μοντέλα της Puma που θα πατήσουν τους δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσουν μια ανάκληση, λόγω ενός λανθασμένου εξαρτήματος στο σύστημα αερόσακων.

Μια δήλωση της Ford αναφέρει: "Έχουν κατασκευαστεί πολλά οχήματα Puma με ελατήρια συγκράτησης αερόσακου του οδηγού που μπορεί να βρίσκονται εκτός προδιαγραφών κατασκευής της Ford Motor Company".

Η Ford λέει ότι ο ίδιος ο μηχανισμός του αερόσακου εξακολουθεί να λειτουργεί και ότι τα επηρεαζόμενα οχήματα εξακολουθούν να είναι ασφαλή για οδήγηση. Η δήλωση συνεχίζεται: "οι εσωτερικές δοκιμές έχουν εντοπίσει ότι υπό ορισμένες συνθήκες είναι πιθανό ο αερόσακος να μην συγκρατείται στο τιμόνι αφού έχει αναπτυχθεί." Ωστόσο, η ανάπτυξη του αερόσακου "θα εξακολουθήσει να πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις" και "παρέχει επαρκή προστασία για τον οδηγό". Μέχρι σήμερα, κανένας πελάτης δεν έχει αναφέρει κανένα πρόβλημα.

Ενώ η Ford δεν μπορούσε ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό των αγοραστών του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν επηρεαστεί, πιστεύει ότι οι αριθμοί είναι μικροί. Τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν μέχρι στιγμής μια γραμμή παραγωγής πέντε μηνών, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός αυτοκινήτων έχει παραδοθεί.

Οι αγοραστές που περιμένουν να παραλάβουν ένα νέο Puma θα βιώσουν μια σύντομη καθυστέρηση για την επισκευή του σφάλματος. Αυτοί που έχουν ήδη τα αυτοκίνητά τους θα είναι σε θέση να κλείσουν ραντεβού του ανακληθέντος Puma σε αντιπροσωπεία της Ford για μια γρήγορη επιδιόρθωση της τάξης των 15 λεπτών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter