ΒΑΦΗ – Εξοπλισμός βαφείου & Βοηθητικά μέσα

Δοχείο μέτρησης πυκνότητας

Η πυκνότητα ελέγχεται με ένα δοχείο μέτρησης πυκνότητας. Το δοχείο μέτρησης πυκνότητας αποτελείται από ένα δοχείο με την μορφή χωνιού με μία καλιμπραρισμένη οπή στο κάτω μέρος. Μετράται ο χρόνος που απαιτείται για να αδειάσει το δοχείο. Όσο πιο μεγάλος είναι ο χρόνος για να αδειάσει το δοχείο, τόσο πιο μεγάλη είναι η πυκνότητα.

vafes voithitika 2

Δοχείο μέτρησης πυκνότητας

Φίλτρο χρώματος

Το αναμεμιγμένο χρώμα η αστάρι πρέπει να ελεγχθεί για ξένα σώματα. Το υλικό φιλτράρεται από φίλτρα χρώματος , για να μην βουλώνουν τα πιστόλια ψεκασμού η τα σωματίδια να μην επικάθονται επάνω στην επιφάνεια που βάφεται. Χρησιμοποιούνται φίλτρα για το δοχείο και για τα πιστόλια.

Παρατήρηση

Για κάθε χρώμα χρησιμοποιείται το αντίστοιχο φίλτρο.

vafes voithitika 1

Φίλτρα πιστολιού

vafes voithitika 3

Φίλτρο δοχείου

Πιστόλι πεπιεσμένου αέρα

Το πιστόλι πεπιεσμένου αέρα συνδέεται στο σύστημα του πεπιεσμένου αέρα. Με αυτόν απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος των υπολειμμάτων τριβής από την στεγνή τριμμένη επιφάνεια. Μπροστά έχει τοποθετηθεί ακροφύσιο με πολλές οπές. Με αυτό το ακροφύσιο και με σταθερή παροχή αέρα επιτυγχάνεται πολλαπλασιασμός του όγκου του εξερχόμενου αέρα.

vafes voithitika 4

Πιστόλια πεπιεσμένου αέρα

Ξεσκονόπανο

Τα ξεσκονόπανα απομακρύνουν καλά την σκόνη διότι είναι εμποτισμένα με μία κολλώδη ρητίνη. Ο καθαρισμός με τα ξεσκονόπανα γίνεται λίγο πριν την ψεκασμό του χρώματος.

Συσκευή καθαρισμού πιστολιών

Τα πιστόλια, οι σπάτουλες, τα δοχεία, οι χάρακες κ.λ.π καθαρίζονται με καθαριστικά και διαλυτικά μέσα η με ειδικά πλυντήρια. Η συσκευή καθαρισμού των πιστολιών αποτελείται από έναν στεγανό θάλαμο. Σε αυτόν τον θάλαμο τοποθετούνται τα προς καθαρισμό εργαλεία η βοηθητικά μέσα. Κατά το κλείσιμο του καπακιού αρχίζει να λειτουργεί μία πνευματική αντλία και να διασκορπίζει το διαλυτικό στο εσωτερικό της συσκευής. Μετά την παρέλευση του χρόνου καθαρισμού η κατά το άνοιγμα του καπακιού η αντλία τίθεται εκτός λειτουργίας.

vafes voithitika 5

Συσκευή πλυσίματος πιστολιών

Πηγή: VW

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin