Νέα τεχνολογία αμαξωμάτων

Η Honda είναι δικαιολογημένα υπερήφανη για τη νέα μηχανική δομή του νέου αμαξώματος του ολοκαίνουριου Acura RDX 2019

Η εταιρεία παρουσίασε σε τομή ένα κομμένο και χρωματισμένο αμάξωμα  επιδεικνύοντας την νέα καινοτομία του «δακτυλίου πόρτας»  (εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα στην τομή) η οποία προσφέρει ιδιαίτερα αυξημένη ενίσχυση και ακαμψία στο αμάξωμα.

Το Acura RDX 2019 θα διαθέτει το πρώτο σύστημα  εσωτερικού / εξωτερικού δακτυλίου θερμικής επεξεργασίας και συγκόλλησης πόρτας στον κόσμο.

Τα προσαρμοσμένα εξαρτήματα αποτελούν μέρος μιας ολοκαίνουργιας αρχιτεκτονικής του αμαξώματος που αναπτύχθηκε από την Honda για την τρίτη γενιά του SUV μεσαίου μεγέθους της Acura. 

honda3

Η νέα δομή παρέχει αύξηση κατά 50% στη χρήση υλικών υψηλής αντοχής, αυξάνοντας την ακαμψία ενώ μειώνεται το βάρος τμημάτων  του αμαξώματος  ( λευκό χρώμα) κατά 19 kg.

Το νέο σύστημα χαλύβδινου δακτυλίου της μπροστινής πόρτας  έχει μία εξαιρετική αντοχή (1.600 MPa).

Τα δύο τμήματα της πόρτας, εσωτερικό και εξωτερικό συγκολλούνται  με λέιζερ σε  κενό. Αυτό επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του πάχους γύρω από τον δακτύλιο, μεγιστοποιώντας την απόδοση της ακαμψίας του πλαισίου και την αξιοποίηση αντοχής του υλικού.

honda2

Το νέο σύστημα «ενίσχυσμενων δακτυλίων πόρτας» επιτυγχάνει  σημαντικούς στόχους επιδόσεων και δυσκαμψίας για μια πλατφόρμα που στερεώνει μια νέα πίσω ανάρτηση με πέντε συνδέσμους για την τέταρτη γενιά του Super-Handling all-wheel drive.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter