5 αιτίες που προκαλούν βλάβες στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU)

Γιατί μια μονάδα ελέγχου του κινητήρα δεν λειτουργεί σωστά;

Η ECU είναι η μονάδα ελέγχου του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Συχνά αναφέρεται επίσης ως PCM (μονάδα ελέγχου συστήματος κίνησης) ή ECM (μονάδα ελέγχου κινητήρα).

Αυτή η ηλεκτρονική μονάδα είναι ένας ενσωματωμένος υπολογιστής από τον οποίο εξαρτάται η διαχείριση ποικίλων συστημάτων και λειτουργιών του αυτοκινήτου. Θεωρήστε ότι είναι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης κίνησης εξαρτώνται περισσότερο από αυτόν τον «εγκέφαλο».

Μέσω πολλών ηλεκτρονικών αισθητήρων, ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και εξαρτημάτων του οχήματος, ο εγκέφαλος μπορεί να εκτελέσει ανατροφοδότηση δεδομένων προς τον κινητήρα. Η φύση αυτής της ανατροφοδότησης θα καθορίσει ποια λειτουργία θα εκτελέσει ο κινητήρας στη συνέχεια.

Αυτό βοηθά πολύ στον υπολογισμό της κατάλληλης ποσότητας αέρα και καυσίμου που απαιτείται για τη διαδικασία εσωτερικής καύσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη απόδοση καυσίμου.

Πίνακας Περιεχομένων

Συνήθεις αιτίες των βλαβών των εγκεφάλων (ECU)

Ο εγκέφαλος (ECU) ρυθμίζει σχεδόν κάθε σημαντικό σύστημα και λειτουργία στο όχημά σας. Εάν τυχόν έχετε ποτέ έναν προβληματικό εγκέφαλο, τότε θα εμφανιστούν πολλά εμφανή συμπτώματα. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι ο εγκέφαλος είναι ο υπεύθυνος.

Ωστόσο, αυτό που ίσως αναρωτιέστε είναι για τις αιτίες που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία του εγκεφάλου. Υπάρχουν πολλές εσωτερικές αιτίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτό. Ακολουθούν οι κορυφαίες 5 αιτίες ενός «προβληματικού» εγκεφάλου. Διερευνήστε τις μόλις παρατηρήσετε προβλήματα με τον εγκέφαλο.

1) «Νεκρή» μπαταρία

5aities1

Οι μπαταρίες αυτοκινήτων διαθέτουν στοιχεία κελιά τα οποία πρέπει να λειτουργούν για να λειτουργεί και ο εγκέφαλος. Εάν κάποιο από τα στοιχεία της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας είναι «νεκρό», τότε ο εγκέφαλος θα δυσλειτουργήσει σύντομα. Όταν όλα τα στοιχεία της μπαταρίας  «νεκρώσουν», η μπαταρία θεωρείται «νεκρή» και ολόκληρο το όχημά σας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Δεν θα μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε το όχημά σας και να θέσετε σε λειτουργία τον κινητήρα. Επομένως, προσέξτε τα σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης για τη δυσλειτουργία του εγκεφάλου και, στη συνέχεια, ελέγξτε αμέσως την μπαταρία σας.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin

seminar electric